onsdag 27. april 2016

Arbeidsevnevurdering eksempel

Du har rett til en arbeidsevnevurdering hvis du selv eller NAV mener at arbeidsevnen din kan være redusert. NAV vurderer dine individuelle muligheter og begrensninger opp mot kravene i arbeidslivet. Arbeidsevnen din kan forandre seg over tid. Det er viktig at du tar med deg relevante dokumenter fra NAV, tidligere undersøkelser, individuell rapport og rapporter fra aktuelle faggrupper som for eksempel logope ergoterapeut, fysioterapeut, psykolog hvis du har dette tilgjengelig. Treningstøy og badetøy.


En del av tilbudet innebærer fysisk aktivitet og trening. En arbeidsevnevurdering skal bygge på dokumentasjon. Her legges til grunn legeerklæring, spesialistuttalelser, rapporter fra tiltak og lignende, samt en egenvurdering du selv skal fylle ut.


Ofte ligger det også til grunn en behovsvurdering som tidligere saksbehandlere har skrevet og for eksempel referat fra tidligere møter (dialogmøter, ansvarsgruppemøter e.l.). Nøkkelord: aktivering, arbeidsevnevurdering , bakkebyråkrater, kunnskap, naV, skjønn Introduksjon når en naV-veileder skal vurdere arbeidsevnen til en som søker om arbeids-avklaringspenger, er dette et møte mellom to parter som kan ha ulike mål. Heidi Pedersen, Ann Kristin Alseth, Anne Wullum Aasback, Jan Ove Nyland og Edgar Marthinsen. En god kartlegging i første omgang kan bidra til en riktig henvisning av de som bør få en arbeidsevnevurdering , samt dokumentere et faktagrunnlag som man kan bygge videre på i arbeidsevnevurderingen.


Virker som du får god hjelp til tross for store inntektstap ,men det er ikke alltid slik for alle. Tidligere arbeidsgiver for eksempel har ingenting med den arbeidssøkendes trygderetter å gjøre. Alt har heller ikke med saksbehandling å gjøre. Slik ombudsmannen forstår arbeids- og velferdsforvaltningsloven (Nav-loven) § a, har brukeren alltid rett til å klage på førsteinstansens’ konklusjon i en arbeidsevnevurdering , uavhengig av hvilket resultat arbeidsevnevurderingen har ført frem til, og uavhengig av om det i brukers sak også er gjort arbeidsevnevurdering med samme resultat tidligere.


Mottaksfunksjonen ved NAV-kontorene skal gjøre en vurdering av behovet for en arbeidsevnevurdering , men alle som framsetter krav om en ytelse skal uansett ha en slik vurdering. Modellen viser arbeidsflyten fra behovsvurdering og arbeidsevnevurdering , via de fire utfallene av oppfølgingsvedtak til aktivitetsplan. En behovsvurdering er normalt tilstrekkelig for å kunne gi utfallene standardinnsats og situasjonsbestemt innsats. Det kan blant annet skyldes endringer i helsen din, kvalifikasjonene dine eller situasjonen på arbeidsmarkedet. Dersom du trenger noen form for tilpasninger eller tilrettelegging for å komme i arbei vil NAV trolig gjennomføre en arbeidsevnevurdering for å kunne hjelpe deg.


Noen av tiltakene krever det, og dersom du skal søke arbeidsavklaringspenger eller uføretryg må du bli arbeidsevnevurdert. Jeg sitter her og skal fylle ut et skjema til NAV som har med egenvurdering av arbeidsevne. Synes det faktisk er vanskelig.


De fleste spørsmålene er jo ikke relevante i det hele tatt, i og med at jeg ikke er i stand til å jobbe og lege har skrevet at jeg er 1 ufør. Blir veldig forvirret. Saksbehandleren min har skrevet en arbeidsevnevurdering av meg, basert på mine uttalelser, møter oss imellom, legeærklæringer osv. Konklusjonen er at jeg har varig nedsatt arbeidsevne. Han sier ta det med ro, pust med magen de.


Hvis du har søkt om AAP og NAV mener du har nedsatt arbeidsevne på grunn av sykdom eller skade, vil du få et vedtak om nedsatt arbeidsevne (§ 11-5). NAV-veileder skal også skrive en arbeidsevnevurdering som det legges stor vekt på. Du skal medvirke ved vurderingen, for eksempel ved samtale, at du får utskrift av vurderingen, at du fyller ut et egenvurderingsskjema o. MEN, det hender nok at det siste blir et ideal og ikke en virkelighet, dessverre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg