mandag 11. april 2016

Fløtegratinerte poteter hvitløk

Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte.


Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk , salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen til gratinering under grillen, eller ved 2°C i stekeovn, til osten er smeltet, ca.


Fløtegratinerte poteter er enklere enn du tror, og smaker deilig som tilbehør til både biff, kylling- og fiskeretter. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter. Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode. Derfor innholder oppskriften hele fed er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet.


Fløtegratinerte poteter hvitløk

Du kan også bruke løk). De deilige myke potetene som bader i fløte, hvitløk og ost er alltid populært for både store og små. Det passer til det meste! Vi hadde dette til middag i dag, og da kom jeg på at jeg vil tipse om en ting.


Nemlig å koke potene først i melk! Selv om jeg lærte dette trikset for over år siden på hotellfagskolen, så gjelder det fortsatt. Strø de fløtegratinerte potetene med litt flere friske timianblader før servering. Og du vet sikkert at som med alt som kommer rett fra ovnen, så er også fløtegratinerte poteter kjempevarme.


Fløtegratinerte poteter hvitløk

De kan derfor gjerne stå en minutters tid før de skal serveres. Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift hentet fra siste utgave av bon appétit. Dryss så over finhakket hvitløk , salt og pepper. Formen settes inn i oppvarmet stekeovn, 2°C.


Beregn steketiden til vel time. Gratinerte poteter kan varieres mye. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.


Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Potetene passer perfekt til lammelår men også til kylling og storfe. Disse fløtegratinerte potetene er laget med fløte, crème fraîche, masse løk og hvitløk , og de kokes nesten ferdig i steikepannen før de has i ildfast form, toppes med ost og gratineres i ovnen.


Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet , løk, hvitløk , fløte, melk og hakket timian i en stor gryte. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper.


Salt og nykvernet pepper Revet gulost Sett ovnen på 2grader. Bland sammen poteter , sjalottløk, hvitløk , melk og matfløte i en kasserolle. Kok opp og la det putre på svak varme i 5-minutter.


Evig god klassiker Veganske fløtegratinerte poteter er deilig tilbehør til så mangt. Og det er mye enklere å lage enn du kanskje tror. Poteter i tynne skiver legges lag på lag i en form med innslag av havsalt, frisk rosmarin og hvitløk innimellom. I helgen var jeg på hyttetur med kusina mi, Ingri og vi bestemte oss for å lage noe ekstra godt for anledningen lørdag kveld - nemlig saftige kyllingbryst med fløtegratinerte poteter. Ha på salt og pepper og hell fløte over.


Slik gjør du: Sett ovnen på 2grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg