torsdag 28. april 2016

Når kontakte lege gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er ikke nødvendig å kontakte lege eller jordmor for å bekrefte graviditeten.


Hjemmetesten er like sikker som den legen kan tilby.

Ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskonsultasjon så tidlig som mulig. Du bør få timeavtale innen en uke. Du velger selv om du vil foreta kontrollene hos lege eller jordmor. Testen dere allerede har tatt hjemme er like sikker som den legen har å tilby. Dere bør likevel ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskontroll.


Den finner vanligvis sted mellom uke og 12. Tok en clearblue digital test i går, og sto klart og tydelig GRAVID :D Så jeg er gravid ! Ble overrasket over at det skjedde så fort,klaff på første forsøk.

Men kunne ikke vært mer happy! Ble en kjekk torsdag for meg og mannen :D Men lurer på når det er vanlig å kontakte lege til første kontr. Hei:) I dag tok jeg en graviditetstest av typen clearblue. Har en stund tenkt litt på en ting.


Og hvem tar man kontakt med før. Det kan være vanskelig å bestemme ut fra en artikkel på nettet om alt er normalt. Derfor bør du konsultere din egen lege hvis du fortsatt er bekymret. Jeg er gravid for første gang (uker idag) vil ikke ringe for tidlig, men vil heller ikke få meldt fra for sent.


Når bør du søke hjelp? Hvis du er kvinne, bør du søke hjelp hvis: Du er år og ikke er blitt gravid innen et år etter at du sluttet med prevensjon. Jeg skulle akkurat til å skrive at du må være obs på lungeemboli.


Er det noen som er utsatt for blodpropp så er det når man er gravid ! Har man svangerskapsforgiftning kan man få vann i lungene også. Pustebesvær er absolutt noe å ta på alvor som gravid ! God bedring og lykke til! Urinveisinfeksjon er en vanlig plage for mange kvinner.


Du kan også ha urinveisinfeksjon uten at det gjør vondt, særlig når du er gravid.

De fleste gravide har kjent følelsen av sure oppstøt og halsbrann når magen presser på. Enkelte eksperter anbefaler å oppsøke lege hvis du ikke lykkes å bli gravid innen to år med ubeskyttet sex, mens andre mener man bør oppsøke hjelp tidligere. Tenker du på å bli gravid ,. Har absolutt ikke tid til å være syk, så jeg må opp på beina så fort som mulig.


Men når er det innafor å kontakte lege ? Selv synes jeg det er for tidlig i morgen, men legen er ikke på kontoret på fredager. Da blir neste mulighet på mandag. Synes det alltid er vanskelig å vite når en bør kontakte lege. Legen vil kjenne på magen din for å vurdere fosterleie.


Ved hjelp av Leopolds fire håndgrep undersøkes den gravide magen systematisk fra cirka uke 30. Lege eller jordmor kan med denne undersøkelsen fint ut hvilken vei ryggen ligger, om det er hodet eller setet som ligger ne og om det er festet i bekkeninngangen. Jeg venter nå snart menstrasjon men har enda ikke fått det. Jeg tok en graviditetstest og det viste seg at jeg er ikke gravid. Jeg har så lyst på barn nummer to men det er veldig vanskelig.


Eller er jeg gravid men det var kanskje for tidlig å vite nå ? Snart tre uker siden siden vi hadde sex. Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage-tarm-kanalen. Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege.


Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Også Wendelborg er klar på at det kan være lurt å kontakte jordmor eller lege for en prat og eventuell sjekk dersom du er usikker og urolig. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Mistanken har ulmet under overflaten, men du har holdt det for deg selv.


Det er gått for mange dager siden menstruasjonen skulle ha kommet og du står og tripper på et toalett og venter på resultatet av testen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg