fredag 22. april 2016

Kiropraktor eller fysioterapeut

Kiropraktor eller fysioterapeut

Med dette utgangspunktet vil kiropraktoren stille spørsmål for å belyse relevante. Hva er forskjellen på alle disse terapeutene? Hva gjør de forskjellige?


Fysioterapeut , kiropraktor , naprapat, osteopat osv. Har noen av dem rett til å henvise, sykemelde, refusjon osv? Noen som har litt inns. Lurer du på om du skal velge kiropraktor eller fysioterapeut ? Hos oss har vi begge deler og denne videoen forklarer hvordan du lettere kan ta dette valget. Det kan være svært at vide, om man skal gå til en fysioterapeut eller en kiropraktor , når man for eksempel har ondt i ryggen.


Mange af os tror stadig, at en fysioterapeut masserer, og at en kiropraktor ’knækker’ leddene. Men så enkelt er det ikke, for de to faggrupper overlapper på mange måder hinanden. Så hvad skal man vælge? Jeg er fysioterapeut , og anbefaler alle med bekkensmerter å bli undersøkt av manuell terapeut eller kiropraktor.


Hadde selv sterke smerter i mitt 1. En kombinasjon av behandlinger kan være bra. Men er det låsning (som er grisevondt!!) så kan ikke en vanlig fysioterapeut hjelpe deg. Trening og rehabilitering.


Hvornår er det bedst at gå til kiropraktor , og hvornår er det bedst at gå til fysioterapeut ? Derfor giver vi dig her en forklaring på, hvad de to forskellige behandlingsformer er, og ikke mindst hvad forskellen på dem er. Det er der mange, der er i tvivl om. Klinikken ligger i gangavstand fra Oslo sentralbanestasjon eller bussterminalen. De utfører også massasje og ulike former for elektroterapi.


Kiropraktor eller fysioterapeut

I Norge er det mulig å få rekvisisjon fra lege til behandling hos fysioterapeut. Vi utfører undersøkelse, diagnostikk og flere typer behandling. Målet er en behandlingsplan tilpasset deg og dine plager i muskel- og skjelettsystemet. Vi søker alltid flinke medarbeidere: fysioterapeut , kiropraktor , lege, osteopat, naprapat eller massør. Min erfaring er at jeg får en mer variert behandling hos fysioterapeut enn hos kiropraktor.


Vi er underlagt helsepersonelloven, som blant annet innebærer at vi skal utøve faglig forsvarlig fysioterapi og holde oss faglig oppdatert. Kiropraktor synes jeg blir mer ensidig med mest knekking i øst og vest. En fysioterapeut forebygger og behandler skader og sykdommer som gir smerter og eller nedsatt funksjon i muskel og skjelettsystemet. Nittedal fysioterapi, Haganlegene og Nittedal Helsestasjon.


Kiropraktor eller fysioterapeut

Utdannelsen til å bli kiropraktor kan gjøres i Sverige, Englan Danmark eller andre lan og en del skoler skiller seg fra andre i selve utdannelsen. Det at vælge mellem de to kan være svært, for er det ikke stort set det samme de gør, eller er det kun knæk det ene sted og en gang massage til løsning af musklerne ved den anden? S ka jag gå till naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut ? För mig är svaret självklart: Det viktiga är inte vilken yrkesgrupp du väljer att gå till, det viktiga är att du kommer till någon som kan hjälpa dig med dina besvär på bästa sätt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg