tirsdag 12. april 2016

Steke bakt potet

Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig.


Steke bakt potet

Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten. Et veldig enkelt alternativ er å bruke rømme eller en smørklatt, denne varianten er med grønsaker og tunfisk - for å bygge ut til litt mer av et måltid.


Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Vi vil inspirere deg til det sistnevnte. Bakt potet blir hva du gjør det til.


Den ultimate bakte poteten. Hvorfor ikke prøve seg på bakt potet til grillmaten? Eller som en egen rett med tilbehør. Man kan bake poteter i folie på en enkel måte ved å legge de på glørne, og ved hjelp av godt tilbehør kan man lage ett lite måltid av det hele. Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet.


Med eller uten aluminiumsfolie? Dette er en smakssak. Ovnsbakte småpoteter med maldonsalt. Jeg har fått en aldri så liten crush på ovnsbakte poteter. En bit og jeg ble hekta!


Steke bakt potet

Krever minimalt med prepping, og en tilsetter alt i en form. Tenkte å lage bakt potet til kveldskos. Hvor lenge må de stå for å være gjennomsteikte? Del dette innlegget.


Finn laveste nettpris her. Sene sommerkvelder ute på terrassen med grillmat og varm, bakt potet med smeltende smør og ost slår det meste. Tilsett litt honning til dine stekte poteter og viola du får karamelliserte poteter! Smeltet ost på pomme frittes er alltid en sikker vinner. Det kan være alt fra en kjedelig affære med en smørklatt i til en spennende smaksbombe.


Mens potetene steker forbereder du fyllet. Stek løk og gulrøtter myke i litt olivenolje. Ha i hvitløk og stek et par minutter til. Ha i kjøttdieg, spisskumin og pepper og stek kjøttdeigen. Rør inn maisen til slutt og smak til med salt og pepper.


Husk at dette skal blandes med potet , krydre derfor godt. La kjøttblandingen avkjøle noe. Jeg spiser for lite bakt potet. Og fryktelig enkelt!


Steke bakt potet

Jeg bruker ikke engang å pakke potetene inn i aluminiumsfolie. Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt. De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat.


Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene. Det finnes så mange forskjellige måter å tilberede den på. For det meste spiser vi den som tilbehør til middagsretter, for man kan liksom ikke bli lei av den ettersom man kan tilberede den på så mange forskjellig måter ut fra hva man ellers skal spise. Lag ovnsstekte potetbåter som passer til både biff, pølser, grillmat og andre typer stekt kjøtt.


Steke bakt potet

Ferdige på minutter. Poteten er nøytral i smaken, og passer derfor sammen med nesten all middagsmat. Potet har en nøytral og behagelig smak, som gjør at den passer som tilbehør til de fleste matretter.


Andebryst med bakt løk, asparges og potet - og sellerimos Et mørt og rosastekt andebryst er vanskelig å slå på både smak og eleganse! Sammen med verdens enkleste sjysaus på bakt sjalottløk, og en luftig potetmos med smak av selleri, er dette en bedre middag som sent vil glemmes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg