onsdag 18. april 2018

Gravid trening

Kvinner med risiko for for tidlig fødsel, eller som har hatt flere spontanaborter, bør rådføre seg med lege eller jordmor for å få tilpassede råd. Aktivitet og trening ved rygg- eller bekkensmerter. Prøv å finne aktiviteter som ikke gir smerter. Men unngå blant annet kontaktsport, ekstremsport og øvelser som øker buktrykket markant.


I tillegg har de bedre selvtillit og mental styrke. Likevel viser en studie ved Nasjonal Kompetansetjeneste for kvinnehelse, at så mange som prosent av gravide ikke trener.

Det finnes en rekke forskningsresultater på gravide og trening i Norge, men allikevel er det en del usikkerhet når det kommer til styrketrening. Men, har man ikke trent styrke før graviditeten er det ingenting i veien for å begynne med det etter kul på magen. Anbefalingene er å ikke trene ikke for tungt. Hvor ofte du bør trene avhenger av hvor mye du har trent før du ble gravid - Regelmessig trening er bedre enn skippertak - Under graviditeten har kroppen et høyt nivå av hormonet relaxin som gjør leddforbindelsene slakkere. Vær derfor forsiktig med tyngre belastninger på ledd i ytterstilling.


Lytt alltid til kroppen din. Tilrettelegging av treningen bør derfor skje ut fra ditt utgangspunkt. Likevel viser det seg at mange kvinner legger treningen på hylla når de blir gravide , fordi de tror det medfører komplikasjoner.

Dette stemmer i de fleste tilfeller ikke! Her er et skreddersydd styrketreningsprogram. Det er ikke farlig å trene når man er gravid. Etter fødselen kan du trene så raskt.


Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær.


Hundrevis av varer med gode tilbud. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Kjøp nå, test deg hjemme. Kom deg derfor ut og trim! Fysisk aktivitet én gang i uka, gjør underverker.

Har du ikke trent før, kan du godt begynne nå som du. Tren og unngå depresjon. Jeg kan hjelpe deg med å tilpasse treningen gjennom de forskjellige trimesterne, slik at du får et bedre utgangspunkt gjennom svangerskap, fødsel og tiden etter!


Dagens anbefalinger om regelmessig fysisk aktivitet og trening gjelder alle gravide , også de som ikke har trent før, men man kan da for eksempel starte med minutters økter, og så øke. De som bør rådføre seg hos helsepersonell før trening. Du kan ikke trene på deg en abort, da ville du ha abortert uansett, fastslår jordmor, sykepleier og kostholdsekspert Linda Tjellaug.


Har høyt blodtrykk under svangerskapet. Marit og Mariann fra Klinikk Aktiv Helse deler sin kompetanse med deg som er gravid gjennom en tre timers lang workshop på SiS sportssenter. Her lærer du hva om som skjer med kroppen når du blir gravid og hvilken trening og øvelser som kan hjelpe deg i svangerskapet. Les mer om workshopen og meld deg på her.


Studier på gravide idrettsutøvere viser at fosteret ikke tar skade av at moren trener opp mot av makspuls. Gravid -workshop 29. Er du godt trent før svangerskapet er det derfor ingenting i veien for at du fortsatt sliter deg litt ut på trening.


Undersøkingar av kvinner med nattarbeid viste at dei gjennomsnittleg fekk mindre søvn per døgn enn kvinner med arbeid på dagtid. Nattarbeid er ei belastning både for menn og kvinner, men gravide er særleg utsette for å få problem med slikt arbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg