onsdag 4. april 2018

Luft i magen baby

Mange babyer sliter med luftsmerter, mageknip og luft i magen , men det finnes tips og forebyggende råd mot problemet. Hos nyfødte babyer ligger strupehodet plassert slik at omtrent alt som kommer inn i babyens munn havner i spiserøret og magesekken, og ikke i luftrøret. Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften , kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen.


Har babyen luft i magen ? Dvs babyen ligger på magen over armen din med hodet i hånden din.

Dette har stilnet mye gråt. Jeg har en baby på nesten uker som har masse luft i magen og dermed mageknip. Nå bruker vi Minifom og det hjelper en hel del, men den bør ikke brukes mer enn dager i strekk. Jeg vet at fotsone kan hjelpe mot kolikk, men kan det hjelpe mot bare luft i magen også? Er det andre ting som kan hje.


Vi har en sønn på uker som er plaget med en del luft i magen. Det ser ikke ut som om han har noe vondt, men han promper veldig ofte.

Disse lukter veldig sterkt, så jeg lurer på om det kan vere noe i maten jeg spser. Min fikk utrolig vondt i magen hvis jeg spiste ting som lager luft i magen. Måtte holde meg helt unna dette så lenge jeg ammet. En annen måte å få ut rap på var å legge babyen på magen over underarmen. De ugunstige bakteriene skaper trøbbel, blant annet i form av oppblåst mage , rumlende mage , smerter, ubehag og løs eller hard avføring, forklarer Ebeltoft.


Les også: Sommermaten kan gi deg ballongmage. Når du spiser mat du er allergisk mot, får du en allergisk reaksjon der oppblåst mage kan være blant symptomene. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen.


Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon. Du kan også oppleve press i magen. Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt. Sunn mat med høyt innhold av fiber gir dessverre ofte luft i magen. Kullsyreholdige drikkevarer og kaffe gir også ofte luft i magen.


Dersom man spiser veldig raskt svelger man ofte mer luft. Babyen har siden fødsel hatt myye luft i magen.

Magen buldrer og det promper som en voksen mann både dag og natt. Babyen er generelt veldig blid og fornøy men noe uro på nettene med mye sprelling. Jeg har prøvd melkefri diett og spiser ikke løk eller kål.


Helsestasjonen sier at noe. Det virker som mini er den del plaget med luft i magen. Det er ikke et kjempeproblem men ser at hun plages og tenkte det kanskje kunne være noen lure tips og triks som kunne gjøre at hun hadde det litt lettere.


Stoffene i matvarer som gir luft i magen , for eksempel kål, løk og bønner, kan bli overført til morsmelken. Unngå derfor slike matvarer i ditt eget kosthold i en periode, og se om babyen blir bedre. Melkefritt kosthol massasje eller medisin Her er noen tips til hva du kan gjøre for å prøve å lindre babyens plager. At barnet har spist for mye eller for lite mat. Luft i magen , for spedbarn kan kolikk være en årsak.


Psykiske årsaker som for eksempel stress. Forstoppelse eller diaré. Urinveisinfeksjoner. Laktoseintoleranse. Det kommer av at det dannes gass i magen under fordøyelsen av den maten vi spiser.


Noen opplever å få mer luft i magen ved graviditet. Når man er gravid skjer det en rekke forandringer i kroppen som kan føre til at man får vondt og luft i magen. Gjennomsnittlig produseres to deciliter gass i døgnet, men hos enkelte kan det bli opptil ti ganger mer.


Alle er plaget av luft i magen fra tid til annen, men noen plages mer enn andre. I enkelte tilfeller kan det være symptomer på sykdom som cøliaki eller matvareallergi - eller intoleranse som laktoseintoleranse. Mange plages med tilstanden irritabel tarm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg