mandag 9. april 2018

Måling av feber

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Måling av feber

Presise og raske termometer for måling av feber. La barnet ha smokk-termometeren i munnen noen sekunder, og du får vite tempen. Feber defineres som temperatur over 38°C målt i endetarmen.


Temperaturen målt i endetarmen er mest pålitelig og bør benyttes om man har behov for presise mål. Endetarmsmålingene er de mest pålitelige. En av de mest benyttede metodene for å måle temperatur, siden metoden er enkel og raskt gir resultat.


Selve målingen utføres ved å stikke termometeret i øret som anvist på pakningen. Feber er en del av kroppens forsvarsrespons mot infeksjoner, og er en økning av kroppstemperaturen utenom det normale. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Det finnes spesialmål til å måle temperaturen i panna. Denne formen for måling er ikke spesielt utbredt, men det finnes nok noen utgaver av slike temperaturmålere i private hjem.


Bare to av tre pasienter som hadde feber , fikk diagnosen etter digital måling i øret. Måling i rektum gir riktigst resultater. Men det har lenge vært tvil om en slik måling er pålitelig nok hos barn.


Måling av feber

Det er ikke langt til vårt nabola. Ved tidligere undersøkelser har man konkludert med at øretermometre har for lav sensitivitet til å avsløre feber hos barn ( 2). Ved måling av temperaturen i øret registrerer apparatet direkte infrarød stråling fra trommehinnen.


Målt i munnen regner man feber fra cirka 3grader, står det på nettsidene til Legevakten. Feber er ikke en sykdom i seg selv, men et vanlig tegn på sykdom. Under de samme forutsetningene hadde øregangstermometeret akseptabel verdi for av målingene for pasienter med feber og av dem uten feber.


Måling av feber

Eldre barn kan ha høy feber uten å være særlig plaget eller alvorlig syke. Barn kan også være alvorlig syke uten feber. Allmenntilstanden er viktigst når du vurderer barnet ditt: våkenhetsgra pusteproblemer, oppkast, diaré og tørste. En målt temperatur på for eksempel 35° C betyr det at den reelle kroppstemperaturen ligger på rundt 30° C, det vil si at barnet har feber.


Feberkramper utløst av stigende eller høy kroppstemperatur forekommer hos 3-prosent av alle barn mellom ½ til år. Jeg har ikke barn men jeg synes så mye politikk i dag bare søker spenning på bekostning av menneskers liv spesielt om det rammer små barn men kriminalitet er ikke ønsket uansett selv om jeg lite kan gjøre med dette uten å gi en slant til sosiale tiltak av og til. Selv om det virker skremmende er det som regel ufarlig. Det sikreste er å måle temperaturen i endetarmen, da alle andre mål blir for upresise. Barnet begynner alltid å puste igjen av seg selv.


Kroppstemperatur over grader regnes som feber. Hva er feber og hva gjør du? Når barnet ditt har feber. Vet du at det finnes ulike doseringsformer for Paracet? Skjul at jeg er logget inn.


Temperatur over grader regnes som høy feber , og stiger temperaturen over grader er det potensielt farlig. Les av temperaturen etter at målingen er ferdig (termometeret begynner å pipe). Ved høy feber , eller hvis man er redd for alvorlig sykdom, skal man kontakte lege.


De fleste har en målbar CRP under ti, som er normalverdi. CRP stiger 8-timer etter oppstart av en akutt infeksjon, men her er det individuelle forskjeller, og noen kan ha akutt infeksjon uten utslag på CRP, sier Hermansen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg