mandag 9. april 2018

Graviditet hund

Er hunden din med valper? Og spekulerer du på hvor lenge den skal gå gravid? Man sier at det går mellom til dager fra den dagen den ble parret. Det vil altså si omkring uker.


Graviditet hund

Hvordan er prosessen? Fosteranleggene vokser seg fast på livmoren etter ca. Røde hunder (rubella) som oppstår under graviditeten , kan skade fosteret. Vaksiner som tilbys gjennom barnevaksinasjonsprogrammet (MMR-vaksine), har ført til at røde hunder i dag er nesten utryddet. Fødsel - min hund skal føde.


Den normale fødsel Fødsler vil altid variere fra hund til hund og fra gang til gang, og det kan være svært at give en standardbeskrivelse af en normal fødsel. Drektighetslengde Gjennomsnittlig drektighet hos hund regnes for å være ± dager. Den normale variasjonen er stor, fra – dager og avhenger av mange faktorer som rase, tispens alder, antall fostre, parringstidspunkt, mm. Små raser har ofte noe kortere drektighetstid enn de store rasene. Om hunden ikke kommer ut av tilstanden selv anbefales en tur til veterinær.


Dette er veldig skjeldent, men valper kan være for store, eller sitte fast på tvers. Da må de opereres ut. En forsikret hund vil det være gratis å få utført keisersnitt på (minus egenandel), det er noen restriksjoner på en del raser (flatnesede raser som ikke klarer å føde naturlig). Eggene hos hund må gjennomgå celledeling før de kan befruktes. Etter befruktningen fortsetter celledelingen i egglederen.


Inne i livmoren fortsetter celledelingen. Etter dager skal det også være mulig å høre hjerteslagene til fostrene gjennom et stetoskop, men dette er ikke en vanlig måte å sjekke drektighet hos hund på. Det finnes også flere ulike tester for å sjekke om hunden er drektig. Innbilt drektighet hos tisper Hvis hunden din blir nedstemt eller oppfører seg merkelig etter løpetiden kan det ha en god forklaring. Man regner med at så mange som prosent av alle tisper rammes av innbilt drektighet.


Graviditet hund

Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!


Let adgang til klinikken fra motorvej. Dette nettstedet har til hensikt å gi veiledende informasjon til hundeeiere om helserelaterte spørsmål om hund. De fleste tispene løper 2-ganger per år. Løpetiden starter med en blødning. Blødningen har da blitt svakere i fargen og kan nærmest være fargeløs.


Graviditet hund

Det gikk helt fint, hunden brydde seg ikke noe særlig om ungen, hun fikk lukte på henne, men hadde klare grenser for hva som ikke var lov: f eks å stikke hodet opp i vogna. Jeg vil fraråde det rådet du fikk over her, om å la hunden få noe som det lukter baby av. Da tror hunden at babyen er sin, noe den kan ligge på, gnage på osv. Jeg har termin om mn og merker jeg er veldig spent på hvordan det skal gå med hunden vår og en nyfødt. Vi har verdnes beste labrador, som har vært babyen i hus siden vi fikk han for år siden.


Han er utrolig snill, kosete, smart og vennlig! Aldri sett han knurre eller vise noe tegn til. Graviditet hos hunder er en svært viktig periode der utviklingen av den fremtidige sjarmerende valpen oppstår. På disse datoene krever dyret spesiell oppmerksomhet, passende omsorg og ernæring. Hver eier av en kvinnelig hund bør vite alt om funksjonene til å mate henne tispe og skikkelig vare på henne gjennom hele graviditeten.


Graviditet hund

Sykdommen er vanligvis mil men hos gravide kan den føre til abort og alvorlig fosterskade (medfødt rubellasyndrom). Inkubasjonstiden er – dager. Tævernes hormonforandringer efter en løbetid er næsten ens - uanset om den bliver parret eller ej. Det hormon, der vedligeholder en drægtighe falder hen imod fødslen, mens det hormon, der er ansvarlig for mælkeproduktionen, stiger.


Hvad er risikoen for, at din hund bliver falsk drægtig? Innbilt graviditet (drektighet), eller pseudograviditet, er en tilstand som gir visse endringer i organer og atferd som er karakteristiske for virkelig drektighet, men uten en befruktning. Hos husdyr er innbilt drektighet vanligst hos hund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg