torsdag 17. oktober 2019

Hvordan lage boller

Hvordan lage boller

Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Legg kjøkkenkledet over bollene og la dem etterheve i ca. Sett stekeovnen på 2grader.


Hvordan lage boller

Visp sammen egget og pensle bollene før du setter dem inn på nest nederste rille i stekeovnen. Stekes i 12¿minutter, til de er fint brune på oversiden. Rull ut boller Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Vil du ha rosiner i bollene , drysser du det over deigen og elter dem inn nå før du deler deigen opp i like store biter. Rull hver deigklump ut til en bolle og sett den over på stekebrettet.


Tangzhong er en asiatisk bakemetode som lover ekstra saftig gjærbakst ved å tilsette ekstra væske og fuktighet. Ikke bare blir resultatet med denne metoden ekstra saftig og luftig, men bakverket vil også holde seg som nybakt i flere dager. Denne grunnoppskriften på hveteboller kan også brukes til annen søt gjærbakst. Hvordan lage boller som ligner.


Legg bollene på en stekeplate og etterhev på et lunt sted i ca. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i ca. Avkjøl bollene på rist. Du MÅ vell ikke gjøre det, nei Blir jo gode boller selv om, men de blir jo enda bedre om du elter de lenger Og jeg fikk kjøkkenmaskin i mars, og før det bakte jeg alltid boller for hånd.


Hendte jo at jeg ikke gadd å elte like mye Men spisende ble de , jo. Hvis du ønsker å lage rosinboller, kan du drysse litt mel på rosinene og blande de inn i deigen til slutt. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i time. Trill ut boller (ca. stk.) og plasser dem på en stekeplate med bakepapir. Deigen inneholder en god del smør, melk, sukker og egg og gir KNALLGODE BOLLER ! Pynt bollene gjerne med dryss av perlesukker på toppen.


Bakte bollene i dag (assisterte egentlig bare to 4. klassinger) og fikk boller luftige som heliumballonger. Oppskriften gir stk. Bollene hevet seg så mye at ujevnhetene fra litt utrente barnehender forsvant. Lagde halv porsjon, brukte pk tørrgjær (for søt bakst) i melet, noe mer mel og melis, og mye mer kardemomme enn oppskriften.


Lage boller - her kan du se hvordan boller blir tilberedt - på video - god mat - spise. Når bollene er ferdig stekt, velger elevene ut den største bollen , legger den på et papir og skriver ned alle data om fra hvilken bakst den kommer. Det blir til sammen boller som forskningsobjekter. Disse måler de i høyde og bredde, veier dem og legger informasjonen inn i et stort regneark.


Men hvordan bruker vi informasjonen? Og så trenger du en limpistol og noe å feste konglene på. Når det gjelder noe å feste på så viser jeg jo på bildet en potteskjuler, men du kan også bruke boller som du etterpå kan fylle med mandariner, og du kan rett og slett lime dine kongler på en isoporkrans eller halmkrans og lage en langtlevende dørkrans.


Tenkte jeg skulle lage boller i helgen, men så innser jeg nå at jeg har jo ikke kjøkkenmaskin. Jeg har en elektrisk visp men det er liksom det. Del hver pølse i like emner som hver rulles ut til runde boller.


Hvordan lage boller

Ha deigen på melet bakebord og slå den ned. Lyst på hjemmelagde boller som smaker like godt som de du får på bensinstasjon? Prøv denne oppskriften!


Da bensinstasjonene begynte å lage boller , forelsket jeg meg i smaken av de varme, luftige og myke bakverkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg