fredag 18. oktober 2019

Steke koteletter i ovn

Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på saftige og møre koteletter tilberedt i ovn.


Slik steker du koteletter Nakkekoteletter, svinekoteletter og sommerkoteletter er alle god hverdagsmiddag som de aller fleste liker. Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder koteletter enten i stekepanne eller i ovn. Den mest vanlige tilberedning av koteletter er vel i stekepanne, men hvorfor ikke prøve dem i ovnen ?

Smaker veldig godt sammen med ovnsbakte grønnsaker. Stek kotelettene raskt i en varm stekepanne. Forvarm ovnen til ca 2grader. Jeg bruker feks sjampingnon, rødløk, gulrot og. Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv.


Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form. Men hvor mange grader, og hvor lenge?

Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grade. Hvordan få saftige svinekoteletter? Steke koteletter i ovnen, hjelp! Ta koteletter og kryddre dem.


Snues etter min. Så tar du FLØTE (vanlig piskefløte) og heller oppi langpanna og setter opp varmen maximalt i min. Retten stekes ferdig i ovnen , da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.


Sett på lokket og plasser leirgryten midt i kald ovn. Sett ovnen på 1°C og la leirgryten stå i ovnen i ca. Server leirgryten med poteter eller godt brød til å suge opp den gode kraften.


KOTELETTER MED FLØTE - STEKT I OVNEN Kotteletter i ovn er virkelig å anbefale ! Dette er en super søndagsmiddag, enten en skal ha gjester eller ikke. Frister det med tørre koteletter , stekt altfor lenge på panna - servert med noen overkokte grønnsaker? Du steker den ferdig i ovnen. Det er syn for koteletter er både mørt og godt kjøtt som er enkelt og kjapt å tilberede.


Koteletter har fått et ufortjent dårlig rykte som kjedelig og tørre. Og steker du dem riktig, blir de alt annet enn tørre! Kjapp oversikt over kotelettene.

Det fins flere typer koteletter. Hvis du ikke er en kotelettkjenner, kommer det et minikurs. Langstekte koteletter. Lei av stekesprut og tørt kjøtt?


Idag lager vi langstekte pestomarierte nakkekoteletter med ris, gulrøtter og sukkererter. Smør inn en stor ildfast form med olje eller smør. Kan ikke svare deg, men vil gjerene vite hvordan du steker koteletter i ovnen ? Vi har helt sluttet med koteletter pga de alltid blir seige, alltid!


Her får du også oppskriften på koteletter med soppstuing, ovnsbakte. Hell all fløten oppi pannen du brukte til å steke kotelettene og rør stekesjyen godt inn i fløten. Så heller du denne blandingen over kjøttet i den ildfaste formen. Sett formen inn i ovnen i minutter på 2grader. Om du steker i ovn er det også lurt å brune dem først.


Evt kan du bruke stekeposemetoden, hvis den funker på sånne beinete ting som koteletter. Også er det jo fint om kotelettene er av god kvalitet. Tilbehør til koteletter i ovn. Tag fadet u og server koteletter i ovn med kartoffelmos eller løse ris. Du kan også tilsætte cocktailpølser eller brunchpølser til retten.


Vend dem i fadet fem minutter før retten er færdig, da pølserne blot skal varmes. Men retten går altså fint uden pølser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg