onsdag 9. oktober 2019

Uteblitt mens ikke gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Uteblitt menstruasjon er altså ikke uvanlig og kan ha en rekke årsaker.


Det finnes imidlertid enkelte symptomer du bør være på vakt for dersom du opplever uteblitt mens. Hvis du er gravid og ønsker abort, må du gå til lege så fort som mulig. Ellers må du bestille time til svangerskapskontroll på helsestasjonen eller hos legen, men det haster ikke før du er cirka tre måneder på vei. Hvis du ikke er gravid , må du tenke etter om det er noen opplagt grunn til at du ikke har hatt eggløsning. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest.


Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder. Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom. Noen har kortere syklus, mens andre har lengre. Det kan være lurt å notere når menstruasjonen begynner, uansett om den er regelmessig eller uregelmessig. Hva kan være grunnen til at man ikke får mensen , når man ikke er gravid ? Uregelmessig mens eller at mensen forsvinner er vanlig og skjer hos cirka prosent av alle kvinner.


Uteblitt mens ikke gravid

Den kommer med til dagers mellomrom, men mellomrommene kan variere med noen dager fra gang til gang. Går det mer enn en uke, defineres det som at mensen har uteblitt. Er graviditet imidlertid utelukket, er det flere andre ganske vanlige årsaker til at menstruasjonen ikke kommer. Men det kan være andre forklaringer også på at du ikke har fått mensen , blant annet stress, reiser, slanking og overdrevet trening. Mistrivsel og psykiske lidelser som depresjon kan også gjøre at mensen forsvinner.


Heisann Jeg lurer på om noen andre har noe erfaring med å miste mensen mens dere prøver å bli gravid ? Har hatt mensen som normalt igjennom alle PP, og har alltid hatt helt regelmessig mens. Er dager på overti og er ganske sikker på at jeg ikke er. SVAR: Hei jente år, det er fint du skriver til oss i ung.


Veldig bra at dere er enig om å bruke prevensjon i hvert fall, du skriver ikke noe om hvilke p. YEYE:) Hos de aller fleste kommer mensen med til dagers mellomrom, men av og til kan mensen utebli. Rask og trygg leveranse. Jeg skulle hatt menstruasjon for uke siden, men den har enda ikke kommet. Tok en graviditetstest på lørdag (da jeg skulle få menstruasjon) og en tirsdagen etter, begge testene var negative.


Noen som vet hva som kan være årsaken? Eggløsningen var til samme tid som vanlig, og jeg har ikke tr. Fikk mensen tilbake to måneder etter fødselen og den var regelmessig med en gang.


Hadde altså vanlig menstruasjon i februar, mars, april og mai. Hadde tre-fire dagers spotting og så ingentind. Denne måneden heller ingen mens , og heller. Vet ikke om dette egentlig er et stort problem, heller frustrasjon.


Jeg har ikke hatt mens siden midten av feb. Jeg og min samboer prøver å bli gravide , problemet er at sånn plutselig er menstruasjonen min blitt helt uregelmessig. Dette er jo frustrerende da jeg ikk. Hadde en venninne som utviklet problemer med stoffskiftet i forbindelse med en stressperiode. Hun mistet mensen i lange perioder.


Skader jo ikke å utelukke det hvis blodet allerede er tappet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg