mandag 21. oktober 2019

Oppblåst treg mage

Noen mennesker sliter med store gassproblemer som plager dem det meste av tiden. Det aller meste av luften i tykktarmen, skriver seg fra gass som produseres når bakterier i tykktarmen forgjærer karbohydrater som ikke er fordøyd i tynntarmen. Treg mage - kjerringråd. Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker. Råd mot oppblåst mage Plages du mye med oppblåst mage ? Sliter du med forstoppelse, hard eller treg mage ? Her er matvarene som kan løse problemet.


Oppblåst treg mage

Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm. TIPS mot oppblåst mage : Tren tarmen.


Mosjon er nyttig når det handler om en oppblåst mage , spesielt hvis du samtidig sliter med forstoppelse. Lufta slipper lettere ut når du beveger deg, fordi fysisk aktivitet stimulerer tarmens bevegelser. Jeg trener dager i uka. Har ikke problemer med løs eller treg mage , men promper en del. Så øker det på utover dagen.


Synes det er sjelden jeg ikke har oppblåst mage , og synes det er vanskelig å se sammenheng med spesielle matvarer. Hver femte nordmann har problemer med magen eller tarmen minst en gang i uken. Besvær med magen er faktisk den mest vanlige årsaken til at vi søker hjelp hos helsevesenet. Lider du av treg eller oppblåst mage , har vi noen råd som kan hjelpe på problemene. Har problemer med oppblåst mage sånn innimellom , noen ganger så tåler tarmen ikke protein rik mat , da blir jeg veldig oppblåst.


Man kan nesten se det tydelig. Går på nesten glutenfritt kosthold så langt det lar seg gjøre , baker eget brød. Har hatt oppblåst mage så lenge jeg kan huske men det kommer å går. De fleste har mage - tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager, treg mage , diaré eller halsbrann. Her finner du informasjon om plagene og gode råd som hjelper.


Hormonpåvirkning under svangerskapet gjør at gravide er mer utsatt for treg mage. Barn som får morsmelkerstatning får lettere forstoppelse enn barn som kun får morsmelk. Regelmessig inntak av enkelte legemidler og kosttilskud for eksempel jern, vanndrivende midler og sterke smertestillende (opioider), kan føre til at man blir forstoppet. Luftplager trenger ikke å være så vanskelig å få bukt med. Som regel krever det bare litt mer bevissthet rundt hvordan, og hva du spiser.


Aldri mer oppblåst mage ! Det rykker i magen, tarmene blåser seg opp, og du eser på den ubehagelige måten. Problemer med mage , tarm og fordøyelse er utbredt blant kvinner, særlig etter passerte år. Forstoppelse innebærer at man har hard eller treg mage , eller sjelden avføring.


En oppblåst mage kan også følge med. Det kan være mange grunner til at man får treg mage og det vil kunne variere fra person til person. Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser. Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen.


Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det. Oppblåst mage - kjerringråd. Mange gravide føler seg oppblåste og plages av treg mage. Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere. Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst.


En betydelig mengde vann er nødvendig for at kroppen skal klare å holde seg hydrert og kvitte seg med overflødig vann. Dette skjer også i fordøyelseskanalen. Ekspertene anbefaler at vi drikker minst liter om dagen, og dette vil også hjelpe mot forstoppelse, som er en annen årsak til oppblåst mage. Sterke smertestillende medisiner og jernpreparater kan gi forstoppelse som bivirkning.


Derfor pleier vi rutinemessig å spørre dem som bruker slike, om de har hatt problemer med hard eller treg mage , kan Anita og Marianne fortelle videre. Vi spør også kundene om hvilken effekt de ønsker seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg