mandag 21. oktober 2019

Treg mage baby

Search For The Baby. Opptil en tredjedel av alle barn har treg mage , men som regel er det enkle ting som skal til for at det skal bli bedre. Dette gjelder både barn og voksne, ifølge professor Trygve Hausken, overlege ved Gastroseksjonen og Nasjonal Kompetansetjeneste for Funksjonelle Mage -tarmsykdommer, Medisinsk avdeling, på Haukeland Universitetssykehus. En brysternært baby vil sjelden få forstoppelse fordi brystmelken fordøyes lett.


Brysternærte babyer har flere nyttige bakterier i tykktarmen som er i stand til å bryte ned noen av de ellers tungtfordøyelige proteinene i melken. Det gjør at avføringen blir mykere, og det blir lettere for barnet å tømme seg.

En baby kan for eksempel få forstoppelse ved overgangen fra morsmelk til morsmelkerstatning. Det er flere årsaker til hard mage. Da må du regne med at avføringen blir fastere i noen dager, inntil barnets tarmer har vent seg til forandringen. For lite væske og fiber i maten, miljøforandringer, mye stillesitting og lite fysisk aktivitet kan by på treg mage og ulike grader av forstoppelse. Treg mage og forstoppelse.


Plagene kan lindres ved hjelp av for eksempel fiberprodukter eller laktulose. Her finner du et utvalg av tabletter, klyster og andre midler med avførende effekt. Men vi har ikke treg avføring men rett og slett forestoppelse.


Vår lille datter på mnd er stor og trenger tydeligvis mer mat, hun våkner 3-ganger hver natt for melk.

Hun får ikke til å drikke av flaske hverken melk eller vann. Men, det finnes mange gode råd og tips som kan forsøkes. Grovt brød inneholder mer jern og andre viktige næringsstoffer enn hvitt brød.


Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker. Dette avkjøles og man drikker et glass morgen og kveld. De vanligste årsakene til forstoppelse hos barn er for lite fiber i kostholdet, lite fysisk aktivitet og dårlige avføringsvaner. Noen barn utsetter stadig toalettbesøk, noe som kan føre til at avføringen hoper seg opp i endetarmen og blir tørr og hard.


Virker som om babyen min har veldig treg mage , han trykker og skriker og trykker og skriker men ingenting skjer. Vondt i magen rett og slett. Vi sykler med beina og stryker på ryggen, har også prøvd maltekstrakt uten at det ser ut som det funker. Har dere noen tips vi kan prøve? Dersom forebyggende tiltak ikke er nok, finnes det legemidler mot forstoppelse gravide kan bruke.


Forstoppelse og treg mage er en vanlig plage hos gravide. Friske eldre som er i alminnelig daglig aktivitet er ikke mer plaget med treg avføring enn andre, men fordi gamle oftere rammes av sykdom er treg avføring på grunn av inaktivitet og sykdom langt vanligere enn blant unge. Kvinner har normalt noe tregere avføring enn menn. Er faktisk litt lurt å starte opp med laktulose mot fødsel.


Tåler man ikke laktulose er movicol et godt alternativ. Veldig mange blir veldig treg i magen mot fødsel og opplever det første dobesøket etter fødsel som en ny fødsel. Babyer som får morsmelkserstatning skal helst ha avføring hver dag for å ikke få forstoppelse.

Er babyen plaget med hard mage , kan du få tips fra helsestasjonen om hva du bør gjøre. Ordentlig avføring hos baby. I bleia: Mørkebrun bæsj som er fastere og mer illeluktende. Den er klumpete og ser mer ut som vanlig bæsj.


Saken har tidligere blitt publisert hos Lommelegen. Et varmt bad kan hjelpe barnet til å slappe av, og eventuelt være med på å lette avføringen. Man kan i tillegg massere barnets mage , hvis det kan hjelpe barnet til å slappe bedre av.


Vask eventuelt barnets rumpe og smør litt krem eller vaselin rundt endetarmsåpningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg