onsdag 2. oktober 2019

Omgangssyke barn varighet

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Automatiser desinfeksjon av rom og utstyr. Barn er spesielt utsatt for omgangssyke fordi deres immunforsvar er mindre utviklet enn hos voksne. De fleste barn har gjennomgått minst én infeksjon før de når fem års alder.


Barn som har hatt omgangssyke tidligere, blir delvis immune mot smitte senere.

Hos barn som legges inn med omgangssyke på norske sykehus, påvises rotaviruset hos rundt halvparten. Det tar vanligvis to–tre dager fra at barnet smittes til at infeksjonen bryter ut. Det ligger i navnet at disse infeksjonene ofte er veldig smittsomme.


Omgangssyke er en tarminfeksjon og skyldes vanligvis et type virus. Ikke alle barn må være hjemme i timer etter omgangssyke Nå er høysesongen for omgangssyke i gang. Sjekk hvem som må være hjemme ekstra lenge etter oppkast og diaré. Norovirus: Smittsom omgangssyke !

Rotavirus tilhører Reovirus familien. Nesten alle barn i hele verden pleide å ha hatt en rotavirus infeksjon før de fylte 5. Mange barn har dødd av rotavirus, særlig i utviklingsland. Her er våre anbefalinger for voksne og barn : Voksne: Drikk små porsjoner. Viral gastroenteritt er den medisinske betegnelsen på virusinfeksjon i tarmen, i folkelig tale snakker vi ofte om omgangssyke.


Dette er en hyppig årsak til diaré og oppkast. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent). Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. Det er beregnet å forekomme ca.


Det anbefales å drikke rikelig vann eller saft mens sykdommen pågår. I alvorlige tilfeller, særlig hos små barn og eldre personer, kan sykehusinnleggelse med væske- og næringstilførsel bli nødvendig for å unngå uttørking. Oppkast og diaré ( omgangssyke , gastroenteritt) Bakgrunn: Oppkast og diaré ( omgangssyke ) er vanlig i småbarnsalderen. Både små og store rammes, men sykdommen kan være farlig for de minste.


De aller fleste episoder med oppkast og diaré er forårsaket av virusinfeksjoner. Det vanligste viruset i småbarnsalder er rotaviruset. Når det er snakk om magevirus, så er det ikke vanlig omgangssyke lenger.

Virus er svært smittsomt, og man kan godt bli smittet på nytt noen dager etter man er blitt frisk. Behandling av omgangssyke. Man blir ikke immun mot virus. Dehydrering kan oppstå, særlig hos små barn og eldre, og det er viktig å få i seg nok drikke.


Det finnes ingen kur mot omgangssyke , men man kan behandle noen av plagene man opplever. Et råd er å drikke vann ofte, i små mengder. Brus og søt saft kan forverre diaréen, men kan gis om man tynner den ut med vann.


Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast, med diaré og feber etter hvert. Barn under år blir dårligst, og de har som regel feber ved en mage-tarminfeksjon. De minste barna kan ha 3-slike infeksjoner i løpet av en vinter fordi de har liten immunitet mot slike virus.


De yngste barna blir ofte lettere smittet enn voksne – og da spesielt barn i barnehage. Ifølge lege ved Folkehelseinstituttet, Tone Bruun, kan det blant annet skyldes at det er vanskelig å opprettholde god hygiene hos små barn enn det er hos eldre barn og voksne. Barn med feber (kroppstemperatur over grader, målt i endetarm) bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til det er feberfritt.


Passerer feberen grader og barnet er preget av den høye temperaturen kan det være aktuelt å gi febernedsettende for å bedre allmenntilstanden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg