tirsdag 29. oktober 2019

Kan barn med feber være ute

Kan barn med feber være ute

Presise og raske termometer for måling av feber. Så lenge det ikke er altfor kaldt, eller altfor varmt for den del, kan jeg aldri tenke meg at det skal være farligere ute enn inne. Rådet og ikke å være ute har nok mer basis i ikke å anstrenge seg enn ikke å være ute i seg selv. En unge med litt feber har nok ikke veldig vondt av å ligge ute i vognen, godt pakket inn.


Kan barn med feber være ute

Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.


Den kan _kanskje_ få være med på en kort butikktur dersom almenntilstanden er bra, men det er sjelden de får lov til det også. Ved feber er det en fordel å ta det med ro, men å holde sengen behøver ikke være nødvendig. Barn med feber bør ikke gå i barnehagen.


Kan barn med feber være ute

Rett etter at feberen er borte kan de være ute igjen. Når må jeg søke lege? Kontakt lege ved høy feber , ved feber som har vart i mer enn tre dager og dersom du tror det kan være noe alvorlig som. Hva med forkjølelse?


Et barn med hoste, men uten feber og med god allmenntilstan kan vre i. Er tilfredsstillende og barnet ikke har feber over 3C, kan. Hvis hele barnegruppen er ute , kan det vre vanskelig holde n voksen inne med det. Hvor sykt er et barn med feber ? I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn. Diaré med eller uten brekninger. Dette gjelder også bleiebarn.


Svigermor er sykepleier, og hun sa til meg at barn med feber aldri bør være ute uansett vær. Frøkna har litt over i feber. Hun har aldri sovnet inne,er mnd. Hygienen er viktig. Enten du har syke barn hjemme eller ikke, er den daglige hygiene viktigere enn de fleste er klar over.


Undersøkelser har vist at bare ved å vaske hendene tre ganger om dagen, kan vi redusere sykeprosenten med. Man bør generelt være tidlig ute med å kontakte fastlege eller legevakt om det nyfødte barnet er sykt med dårlig allmenntilstand eller feber. Les også: Flere får kikhoste.


Kan barn med feber være ute

Barn kan imidlertid ha ganske høy feber uten å være veldig syke. Du kan ha en unge som har i feber men samtidig springer rundt i stua og skriker og skråler. Så kan du også ha et barn som har i feber og virker helt medtatt, orker lite og bare vil legge seg. Allmenntilstanden er viktigere enn om det er snakk om eller i feber.


Hvordan tenker man evt. Kan babyer med litt feber være ute ? Gutten vår på 5mnd har 3i dag pga vaksine i går. Kjennes varm, og er litt sutrete, men ellers i grei form. Tenkte kanskje en tur i bæreselen kunne muntre han opp,. Hvis barnet virker friskt nok til å delta i en vanlig barnehagedag etter noen dager med feber , trenger du ikke å holde det hjemme til det har vært feberfritt i ett døgn.


Nei, det er ikke noe vi anbefaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg