fredag 19. august 2016

Bakt potet i ovnen

Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Lag på bålet, eller stek hjemme i ovnen til mange, med deilig fyll. Smaker spesielt godt til biff.


Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer. Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Forvarm ovnen til 2grader.


Skjær et kryss i potetene. Gni dem inn med litt salt og olje, da blir skallet sprøtt og smakfullt. Du kan gjerne pakke i folie, men da blir skinnet mykt, og poteten fuktiere inni og mindre luftig).


Bakt potet i ovnen

Bak i ovnen i minutter til poteten er myk tvers igjennom. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Bruk jevnt store poteter. Vask dem godt, slik at alle som liker skallet kan spise det.


Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn.


Putt formen tilbake i ovnen og stek videre til potetbåtene er gyldne. Hvor lang tid det tar er litt avhengig av ovn og størrelse på potetene. Krever minimalt med prepping, og en tilsetter alt i en form. Potetene godgjør seg selv sammen med olivenolje, krydder, urter mens varmen fra ovnen gjør resten.


Resultatet: saftige og veldig smakfulle poteter med en aldri så liten deilig sprø skorpe- gjør at ovnsbakte poteter er verdt å testes ut! Men dropp folien, det gjør bare at du koker potetene i ovnen og ikke steker den. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog!


Bakt potet i ovnen

Finn laveste nettpris her. Vilje til å sjekke med en gaffel: Poteter skal være myk. Hver potet lag et langsgående snitt, dryss med salt, pepper og legg et stykke smør. Jeg spiser for lite bakt potet.


Og fryktelig enkelt! Jeg bruker ikke engang å pakke potetene inn i aluminiumsfolie. Synes de blir bedre om de får bake i ovnen uten folien rundt.


De kan, som kjent, spises alene eller som tilbehør til annen mat. Her bruker jeg potetene som hovedattraksjon og putter tilbehøret oppi potetene. Her har vi toppet de bakte potetene med bacon, sopp og crème fraîche. Bakt potet kan lages både i ovn og på grillen, og kan varieres med ulike typer fyll.


TilberedningÉn stor potet i folie. IngredienserRømme, mais, bernaise saus, grillkrydder, hvitløksmør eller meierismør, salt. Hvitløksmør kan du lage lett selv ved å røre smør og finhakket hvitløk godt sammen. En klatt med dette i den bakte poteten smaker kjempegodt. Et dryss med revet ost over fyllet og sette potetene inn i ovnen igjen noen minutter til osten har smeltet er også kjempegodt.


Bakt potet i ovnen

Må jeg ha på veldig svak styrke? Kan være litt viktig for folk å vite om at den kan ta fyr. Saltbakte poteter passer ypperlig som tilbehør til middagen eller som egen smårett på tapasbordet.


Saltet gjør at fuktigheten bevares i potetene under varmebehandling, og gir et knallgodt og saftig resultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg