Stekt andebryst med godt tilbehør og god saus By Stein Ivar on 11. Kjøtt , middag , Saus Andebryst må tilberedes riktig for å unngå seigt kjøtt og bismak. Andebryst er kjempegodt, forutsett at det blir stekt med omhu og på riktig måte. Her viser vi deg hvordan man kan gå frem for å oppnå perfekt andebryst med crispy skinn og saftig, rosa kjøtt.
Her har andebrystet fått selskap av en appelsinsaus med litt balsamicoeddik i, og som tilbehør serveres crispy rotgrønnsaker og en velsmakende kompott med rødløk og eple. Et kjapt, enkelt og velsmakende festmåltid! Slik steker du andebryst perfekt. Du finner ferske, norske andebryst fra Gårdsand i ferskvaredisken.
De er av veldig god kvalitet. Det koster litt og det er kanskje ikke så lett å steke det hvis du aldri har gjort det før. Jeg skal vise deg, step-by-step hvordan du steker andebryst.
Jeg har valgt å lage et tilbehør av norske epler, honning, ingefær og salvie. Andebryst med viltsaus og karamellisert rødløk Klassisk tilbehør til andebryst det her. Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Sett platen på fullt og bruk både smør og olje i pannen. Andebrystet stekes først med skinnet ned i fem minutter (Jeg pleier å dempe varmen fra 10-etter omtrent tre minutter på min induksjonsovn.
Etter fem minutter snur jeg brystet og steker det i minutt, altså halvparten av tiden (lett å huske!). Sammen med verdens enkleste sjysaus på bakt sjalottløk, og en luftig potetmos med smak av selleri, er dette en bedre middag som sent vil glemmes. At jeg ventet så lenge med å debutere med andebryst må skyldes den sinnsvake prisen disse brystene har i norske butikker. Neste tur til Sverige blir det prosent andebryst og prosent bacon og flaskfilet som kjøpes med hjem, ikke motsatt! Forresten stekte og bakte jeg andebrystene akkurat slik du foreslo, gourmande.
Stort utvalg av Annet tilbehør. Alle varer på lager! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko.
Honning- og pepperstekt andebryst. Oppskriften er hentet fra Bent Stiansens prisbelønte kokebok: Stiansen inviterer til fest. Andebryst serverer du med en eller annen potetvariant, små amadinepoteter for eksempel. Tilsett deretter epler i biter.
Er det en råvare som både oser av jul og som kler alt av krydder, så er det and. Imponer med sprøstekte andebryst med pastinakkpuré, rødløkskompott og kryddersaus med innslag av bringebær. Det er faktisk enklere enn du tror! Tips: Som ekstra tilbehør passer det fint med stekte poteter.
På samme måte som pastinakkpureen kan du lage selleripuré eller jordskokkpuré. Annet godt tilbehør til andebryst er sellerirotpuré. Kok terninger av sellerirot i melk til de blir møre, og blitz dem i blender eller med stavmikser og tilsett litt av melken til du får passe konsistens. Rør inn en klatt smør og smak til med salt og pepper.
Spinat brukes ofte til andebryst. Vi hadde mye forskjellig tilbehør til denne gangen fordi alle hadde lyst på litt ulike ting. Så det ble potet og sellerirotmos, rosenkål stekt i andefett, waldorfsalat, appelsinsaus, rødløkssaus samt noen sauterte grønnsaker - så alle kunne velge det de ville ha. Trengs det å nevnes at vi ble mette? Dette er ikke til å spise seg mett på, så jeg ville ha beregnet mer and om det skal være eneste rett.
Jeg har også lagt til litt mer tilbehør i form av rosenkål og en søtpotetmos. Min venninne Ragnhild serverte meg denne retten første gang og jeg ble helfrelst. Enten har de stekt dem veldig lenge i steke pannen før de satte dem inn i ovnen, deres steke ovn viser helt feil temperatur, det var trykkfeil, eller så er deres andebryst rå (og bildene misvisende). Det var denne angivelsen av steke tid som fikk meg til å skrive denne kommentaren.
And er populært som festmat og serveres til f. Hellstrøms saus med oliven. Dette er en oppskrift hvor andebryst serveres med en myk potet- og sellerirotpuré og en hjemmelaget sjalottløkkompott med honning og portvin.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.