onsdag 24. august 2016

Oppskrifter med kalkun

Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Hva vil du lage idag?

Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Helstekt kalkun er et imponerende syn på matbordet. Følger du denne trinn for trinn-oppskriften vil du garantert oppnå et smakfullt og saftig resultat.


Fersk kalkun er å foretrekke fremfor frossen, men velger du en frossen fugl skal den tines stille og rolig i kjøleskap. Dette tar litt ti ca. I jakten på saftig kjøtt har jeg laget et kryddersmør som jeg fyller innunder brystskinnet.


På den måten tilføres både smak og saftighet underveis i hele stekeprosessen, men du må fortsatt være flink med.

Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen, men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid.


Det er viktig at kjøttet får god tid i ovnen på passe temperatur, og at det får hvile godt før det skjæres i. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Klassisk kalkun Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften. Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen. Det unngår du med steketermometer!


Den er ferdig på grader. Schnitzel eller snitsel - det er liksom mer schwung over den første versjonen. Uansett er dette en rett du ikke skal overlate til kjøttprodusentene, men lage selv. Denne er stekt slik at brystene blir ekstra saftige og lårene gjennomstekte og møre. Serveres med stuffing tilsmakt med timian og løk, kremet rosenkål, bakte søtpoteter, rørte tyttebær og kalkunsjy.


Hovedregelen sier at du bør beregne 5g kalkun per person. Vi gir deg tipsene til hvordan du får et vellykket måltid med kalkun.

Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 6g per person. Med andre ord trenger du en kalkun på kilo til et selskap med personer. Les mer om denne saken. Det tar 2-døgn å tine en frossen kalkun i kjøleskap.


På kjøkkenbenken tar det rundt ett døgn. Etter tining bør kalkunen ligge på kjøkkenbenken 2-timer for at temperaturen skal stige i kjøttet. Klikk på oppskriften for å se mer. Skrell rotgrønnsakene og skjær i terninger. Hell på vann og kok til møre.


Bruk en potetstapper til å oppnå en litt grov konsistens. Alle oppskrifter Kylling og kalkun. Kylling er en viktig råvare i både europeiske, asiatiske og amerikanske kjøkkentradisjoner. For en smakfull og saftig kalkun anbefaler vi denne oppskriften. Her er trikset som for alltid vil sørge for at du ikke trenger å steke brystet tørt før beina er ferdige.


Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Og særlig fordi mange lager kalkun bare en gang i året. For mange lar kalkun markere avslutningen på året.


Har du aldri laget kalkun før? Kalkun lager seg ikke selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg