tirsdag 2. august 2016

Kvinnelig hormon

Kvinnelig hormon

Hypofysens fremre lapp utskiller to hormoner – luteiniserende hormon (LH) og follikkelstimulerende hormon (FSH) – som regulerer produksjonen av kvinnelige kjønnshormoner. FSH sørger for follikkelens vekst, at det dannes hule i den, og at den brister med frigjøring av eggcellen (eggløsning eller ovulasjon). Disse stoffene stimulerer hypofysen til å produsere og skille ut hormoner (FSH, LH, prolaktin) som så virker på eggstokkene og forårsaker eggløsning.


Disse hormonene stimulerer også produksjonen av de kvinnelige kjønnshormonene østrogen og progesteron. Forstyrrelser i kjønnshormonene. Denne syklus kan forstyrres av en rekke faktorer. Kjønnshormoner er hormoner som regulerer de seksuelle funksjonene og utviklingen av de sekundære kjønnskjennetegn.


Mannlige kjønnshormoner kalles androgene hormoner , mens de kvinnelige omfatter en lang rekke forskjellige former for østrogener og gestagener (progesteron). Mannlige og kvinnelige kjønnshormoner produseres hos begge kjønn. I slike tilfeller løses stort sett problemet når man fjerner svulsten.


For lite hormoner i kroppen har oftest en annen årsak: - Den vanligste årsaken til hormonmangel er autoimmunitet. Seksualitet er en viktig komponent til generelle livskvalitet og helse, og engasjerende i vanlig seksuell aktivitet har mange fordeler for den kvinnelige kroppen. Sex øker nivået av DHEA, hormonet som øker immunforsvaret, samt nivået av Oxytocin, hormonet som styrer frigjøring av endorfiner. Gjennomsnittsalderen på kvinnene var dessuten så høy som år, som er betydelig eldre enn dem som vanligvis vurderer å bruke hormoner mot plager i overgangsalderen, kvinner rett over 50. Men jeg gir meg ikke så lett!


Jeg er heldigvis temmelig sta, og jeg stoler på magefølelsen min. Så jeg gikk hjem og bruke dager på å lese alt jeg kom over på Internett om hormonelle ubalanser. Til slutt fant jeg heldigvis frem til den svenske sykepleieren Mia Lundin som er spesialist på kvinnelige hormoner , og som driver klinikk i USA. Noen hormoner , som kalles tropiske, har som eneste oppgave å regulere produksjon og sekresjon av et annet hormon. Et eksempel på dette er det thyreotrope hormon , som dannes i hypofyseforlappen og som regulerer tyroksinsekresjonen fra skjoldbruskkjertelen.


Tyroksin er et eksempel på et non-tropisk hormon. Er hormoner og tarmbakteriene i ulage kan det skape stor ugagn for resten av kroppen selv om du lever sunt og spiser tilskudd. For eksempel er det gjort studier på hvordan hormoner kan helbrede hjernetraumer.


Hormoner er derfor mektige i vårt liv selv om alle vi har i kroppen samlet, knapt fyller en fingerbøl. Omega 3: Få i deg mer fiskeolje. De biologiske mennene får kvinnelige hormoner , som blant annet skal føre til at brystene utvikles, mens de biologiske kvinnene får mannlige kjønnshormoner, for å få dypere stemme, mer muskelmasse og mer hårvekst. Kvinnelige hormoner er spesielle stoffer som ikke bare går på prosesser i forbindelse med fødsel, men også den generelle helsen til en kvinne. Fra begynnelsen av seksuell utvikling påvirker østrogener dannelsen av figuren, tilstanden til huden og andre tegn som forårsaker ekstern attraktivitet og til og med tegnet av kvinnen.


Testresultatene viser lav luteiniserende hormon (lh) test resultat referent verdier for kvinnelige i postmenopausal. Discover Les for å finne ut Hva lav luteiniserende hormon (LH) testresultatet referent verdier for kvinnelig i postmenopausal nivå bety? Imidlertid lages ulike mengder hos mann og kvinne. Kvinner produserer også testosteron, og menn lager også østrogen. Kroppen danner så mange hormoner at den nærmest kan betraktes som en hormonfabrikk.


De to kvinnelige kjønnshormonene østrogen og ­progesteron spiller en helt sentral rolle for din biologi. Det finnes flere slags østrogener, primært østradiol og østriol, men samlet kaller vi dem for østrogen. Nivået av østrogen og progesteron øker og faller i balanse med hverandre gjennom menstruasjonssyklusen. Applikatoren gjør det mulig for helsepersonell å sette inn implantatet like under huden på overarmen din.


Etonogestrel er et syntetisk kvinnelig hormon som ligner progesteron. Ettersom du nærmer deg menopausen, lager eggstokkene mindre av to hormoner , østrogen og progesteron. Menstruasjonene kan, som et første tegn på dette, bli mer uregelmessige i årene før. Når eggstokkene frigjør så lite østrogen og progesteron at menstruasjonsblødningene stopper opp helt, har du nådd menopausen.


Når kjertlene får en beskje sendes det hormoner ut i blodet. Alle forandringer som skjer i oss i løpet av puberteten, settes i gang av hormoner. Hormoner produseres på mange forskjellige steder i kroppen og føres med blodet fra produksjonsstedet til de stedene i kroppen hvor de har en jobb å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg