tirsdag 23. august 2016

Lønn barne og ungdomsarbeider

Som barne - og ungdomsarbeider planlegger, tilrettelegger og gjennomfører du ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom for å stimulere til vekst og utvikling. TS: Lykke til med jobbytte! For å bli barne - og ungdomsarbeider må du ta utdanning i vgs og du har ssvis studiekompetanse og brukt opp retten din der så da kommer du heller ikke inn der.


Men bytt, ingen skal stå i en jobb de ikke har det bra, det blir ikke bra. Følger du den normale modellen med år opplæring i skole, og år i arbeid vil du lønnes som en fagarbeider. Dette tjener du som lærling. Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år.


Den startlønna som barnehagelærer som blir nevnt her oppe, er ikke reel for de fleste. Lønn barne og ungdomsarbeider - Anonymforum. Lønn og rettigheter for ansatte i ideelle barnehager Avtalen forhandles sammen med seks andre avtaler med Virke, kalt HUK-området (Helse, utdanning og kultur).


Lønn er avtalebasert så det kan variere svært mykje. Sjølv om ein tek utgangspunkt i arbeidsplass med tariffavtale så er det store forskjellar basert på kva arbeidserfaring og utdanning du har, din alder, og om arbeidsplassen kun lønner jobben etter det minste som tariffavtalen tillater eller ikkje. Som voksen kan du ta fagbrev som praksiskandidat.


Opplæringen skal legge til rette for varierte arbeidsoppgaver i ulike pedagogiske tilbud for barn og unge. Arbeidet kan foregå på ulike arenaer som barnehager, skoler, SFO og klubbvirksomhet der barn og unge ferdes. Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev.


Yrkestittelen er barne - og ungdomsarbeider. Les hele læreplanen på. En stilling som barne - og ungdomsarbeider kan man jo ha mange steder. Skole, barnehage, barnevernsinstitusjon, mottak, bofellesskap osv osv. Man vil lønnes som fagarbeider alle steder.


Lønnen avhenger selvsagt av ansiennitet, arbeidsste arbeidstid (dagtid eller ulike turnusordninger), ansvarsområder og arbeidsgiver. Barne - og ungdomsarbeider er for deg som har allsidig praksis med å jobbe med barn og unge, og ønsker fagbrev. På kurset lærer du om fysisk og psykisk helse, oppvekstvilkår og utvikling hos barn og unge.


Her finnes bestemmelser om forhandlings- og samarbeidsforhold mellom arbeidsgivere og arbeidstakere, samt arbeidsgivers og tillitsvalgtes rettigheter og plikter. Ny hovedavtale for KS-området fra 01. To veier å gå for å få fagbrev som barne - og ungdomsarbeider. Passer dette for deg, tar du kontakt med en videregående skole der du bor.


Målet er å veilede barn og unge til å ta ansvar for sitt eget liv. Du fremmer fellesskap og samhold i et miljø preget av lek, utforsking og læring. Lønnstabellen for hovedtariffavtalen i KS viser minste garantilønn i stillingene, dvs. Husk at det kan være lokalt avtalte tillegg du har krav på som ikke kommer frem i de sentrale lønnstabellene.


Vi anbefaler at du setter deg inn i hovedtariffavtalen og andre avtaler som gjelder for din arbeidsplass. Få flere spennende arbeidsoppgaver som barne - og ungdomsarbeider. Resultat av kartleggingen viser at det er til dels stor variasjon mht.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg