mandag 8. august 2016

Forovervendt barnesete

Høy Sikkerhet, kvalitet og komfort! Kjøp barnesete hos Babyshop. Vi har alt fra baby og opp til eldre barn. Når barnet sitter med kjøreretningen, vil nakke og hode få stor bevegelse i en frontkollisjon, fordi hodet kastes frem mens kroppen holdes fast av selene i barnesetet. Nakkemusklene kan overstrekkes slik at det gir varig mén.


Så lenge et barnesete er helt i orden, er det selvsagt ikke noe problem at det er brukt.

Skader og materialtretthet. Det er nemlig knyttet visse utfordringer til å kjøpe et brukt barnesete av mennesker du ikke kjenner. Etter hvert som barnet blir eldre, er det tid for en forovervendt bilstol. Den kan plasseres på alle bilseter som har tre-punkts belter.


Ofte kan ryggstøtten demonteres hvis du på et tidspunkt bare ønsker å bruke seteputen. Ikke nøl med å ta kontakt med vår kundeservice! Ny test: Forovervendt barnestol bedre enn bakovervendt.


I Norge er anbefalingen at barn skal sitte i bakovervendt bilsete til de er fire år.

Men i en stor internasjonal test scorer en. Les gode tips og sammenlign priser på Prisguiden. Sikkerhet i trafikken er viktig, og at barna skal ha sikre barneseter, er en selvfølge. På Jollyroom har vi et stort og variert utvalg med både framovervendte og bakovervendte bilstoler, alle sikre, komfortable og brukervennlige! Kombistoler er imidlertid både tunge og upraktiske, og anbefales ikke for bruk forovervendt.


Vi anbefaler i stedet å kjøpe en fast forovervendt beltestol når barnet har vokst ut av sin bakovervendte bilstol. Dette er barneseter som kan monteres bakvendt eller forovervendt. Med rett barnesete til bil kan du være sikker på barnet ditt sitter trygt når uhellet først er ute.


Vi anbefaler å kassere seter som er eldre enn år gamle fordi plast og isopor eller andre støtabsorberende materialer i setene blir sprø og mer porøse med tiden. Et barnesete bør med andre ord ikke være over år når det er i bruk. Det kan være greit å vurdere kassering av babyseter noe tidligere, eksempelvis år. De første variantene av kollisjonsputer – ofte kalt airbag – kom allerede på 50-tallet. Men er risikoen for skader ved kollisjon så mye større at vi heller bør kjøpe et helt nytt bakovervendt?


Der ligger den over grenseverdiene når det gjelder hodebelastning. Barnesete med airbag. Den har god brukervennlighet. For noen av oss er ikke det mulig grunnet plass og økonomi. Er dette for dårlige argumenter til å velge å sette barna forovervendt ?

Derfor er det stor fare for alvorlige skader om barnet sitter i en forovervendt barnestol. NAF advarer foreldre mot å snu barna for tidlig. Testene fra EuroNcap viser at barn i bakovervendte barneseter sitter langt tryggere enn de som sitter i kjøreretningen.


Blant annet gir de den tysk-britiske sikkerhetsutstyrs-produsenten best score for beskyttelse av nakke ved kollisjon. Likevel kåres ikke Britax Römer til vinner i årets barnesete -test. Samtlige plasseringer kan du se lenger nede i artikkelen.


Axkid Dallas er en forovervendt beltestol som oppleves som prisgunstig i forhold til kvaliteten. Hvis du ønsker en bilstol med flere ulike funksjoner, blir du nok skuffet, men hvis barnesetet skal være enkelt å bruke samtidig som relevante sikkerhetsstandarder følges, kan Dallas passe godt for formålet. Plus-testede seter garanterer for bra beskyttelse av nakken.


Sørg for å montere barnesetet riktig. Seter med Isofix er enklere å.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg