onsdag 17. august 2016

Mettende frokost

Denne frokosten smaker godt og holder deg mett lenge. Det er også ypperlig til mellommålti eller hvis du er fysen på noe godt. Sammensetningen av måltidet viktig for et stabilt blodsukker, her får du gode proteiner og fettsyrer samt saktegående karbohydrater som bidrar til dette.


Dette er en oppskrift på en smoothie som er både mettende og som gir deg energi når du føler deg litt slapp. Smoothie kan nytes som frokost ,. Det beste jeg kan anbefale til frokost er havregrøt, sier autorisert klinisk ernæringsfysiolog på ernæringsfysiolog. Ragnhild Lekven Fimreite, til KK. Denne anbefalingen er kanskje ikke så overraskende, havregryn er nemlig kjempesunt og mettende , og et fantastisk frokostvalg. Velg derfor frokoster som både er næringsrike og mettende.


LES OGSÅ: Seks matpakker uten brød. En god og sunn hverdagsfrokost trenger imidlertid ikke å være veldig tidkrevende. Med litt planlegging i forkant vil frokosten være en lek hver morgen og en grunn i seg selv til å stå opp fra den gode senga.


Mettende frokost

Grøt er mettende og godt, og kan varieres mye. Den kan lages både varm og kal med ulike typer korn og med forskjellig topping. Lag kjøleskapsgrøt kvelden i forveien, og du har frokosten klar neste morgen! Eller hva med å prøve byggrynsgrøt?


Når jeg skal lage en ekstra god smoothie lager jeg en syrlig, mørkerød en med masse bringebær. Det gjør at det blir tykkere. Tilsetter man litt havregryn blir den i tillegg mettende nok til å kunne drikkes til frokost , sier hun.


Sliter med å bli mett når jeg spiser frokost. Hittil har det gått mest i havregrøt med diverse nøtter og bær-blandinger eller hjemmelagde omeletter. Og det er ikke små posjoner det er snakk om heller. Så lurer på om noen har tips til en frokost som metter? Her er gode forslag til hva du kan servere til frokost.


Oppskrifter på saftige brød og rundstykker, smoothies og masse annet godt som gir deg en god start på dagen. Pluss på 1g bær og kalorifri søtning så er du på 3kcal. Kesam gir i underkant av 2kcal. Eneste muligheten for å holde meg mett lenge, har en jobb som ofte gjør at jeg ikke får spise fra kl 8-13. Trenger tips på mettende frokost , gjerne smoot.


Mettende frokost

Men med litt planlegging kan man gjøre klar mettende smoothier kvelden før som holder deg gående frem til lunsj. Bruk minutter søndag kveld og kos deg med god og mettende kjøleskapsgrøt til frokost hele uka. Det er den perfekte frokosten for alle som har dårlig tid om morgenen.


Kjøleskapsgrøt er havregrøtens kalde fetter, en superlettvint grøt som mer eller mindre lager seg selv mens du sover. En sunn og mettende frokost er den beste starten på dagen, men siden de fleste av oss har knapt med tid om morgenen, er det en fordel at den er rask å sette sammen og spise, og at den smaker godt er en forutsetning! Her får du oppskrift på en kjempegod og mettende frokost som du raskt kan blande sammen om kvelden og sette i kjøleskapet, og så er det bare å ta den ut og spise neste morgen. Med havregryn, nøtter og frø får du i deg både vitaminer, mineraler, fiber og sunt fett, og med noen gode rosiner i får du også litt søt smak.


Mine glutenfrie lavkarbo paleovafler er gode, mettende og enkle å lage. Lag kvelden i forveien, så er det ekstra enkelt å få i seg frokost på travle hverdager. Ved å spise mer om morgenen, blir det lettere å unngå de store utskeielsene senere på dagen. Du kan ikke spare kaloriene til kvelden! Disse er gode i matpakken også!


Mange opplever at de går ned i vekt bare ved å starte dagen med en sunn og mettende frokost , og følge opp med en god måltidsrytme utover dagen, sier Roede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg