fredag 19. august 2016

Hva står nav for

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Finn laveste nettpris her.


NAV Kompetansesenter for tilrettelegging og deltakelse.

Det skulle bidra til at mennesker med nedsatt funksjonsevne ble inkludert i utdanning og arbeidsliv. Opprinnelig var NAV en forkortelse for “Ny arbeids- og velferdsforvaltning”, men nå er det en merkevarke og et egennavn. Jeg jobber i NAV og det står for nye arbeid og velferdsetaten.


Det vil si at det som før het trygdekontor, aetat og sosialtjenesten vil bli en etat og den heter nav. Aetat og trygdekontort heter allerede nav i dag, men ikke alle de kontorene har tatt inn sosialtjenesten enda. Dette varierer fra kommune til kommune. Hva betyr de bokstavene liksom?


NAV består av den statlige Arbeids- og velferdsetaten og deler av kommunens sosiale tjenester.

NAV -kontoret i kommunen er brukerens møtepunkt med NAV. NAV skal ha en dør inn for alle som trenger hjelp og veiledning, og har ansvar for blant annet arbei sykmeldte, rehabilitering og attføring, uførepensjonister, økonomisk sosialhjelp, pensjoner og familieytelser. Denne gangen handler det hele om NAV , og hva de tre bokstavene er forkortelse for.


Hva er kvalifiseringsprogrammet? Et Kvalifiseringsprogram er et tilbud om oppfølging og arbeidstrening. Du og NAV -veilederen din kan sammen planlegge innholdet i programmet ut fra dine behov og forutsetninger. Arbeidsgiveren må sende søknad til NAV før oppstart av tiltaket.


NAV utbetaler tilskuddet etterskuddsvis på bakgrunn av refusjonskravet fra arbeidsgiveren. Refusjonskravet skal inneholde dokumentasjon som viser hvem tilskuddet gjelder, hva det er betalt for, kronebeløp, når det er betalt og at det er betalt. Personvernforordningen er en lov EU har vedtatt (den blir også kalt GDPR, som står for general data protection regulation). Loven skal gjelde i alle EU- og EØS-landene.


I Norge er det med virkning fra 20. Lov om personopplysninger. Et typisk eksempel på denne oppbyggingen er NTL NAV. Landsforeningen organiserer tilsatte i ytre etat og i direktoratet.


Avdelingene tar seg av forhandlingene mot de enkelte fylkesadministrasjonene.

Hva skjer om du blir syk av den jobben du har? Om du mottar arbeidsavklaringspenger må du enten være i aktiv behandling eller i et arbeidsrettet tiltak. Ja, hva mener du NAV står for.


BirgitteB Elsker forumet. Da foreslo sosialkomiteen for Stortinget at Regjeringen skulle utrede muligheten for en felles etat for sosialtjenesten, Aetat og trygdeetaten. Evaluering av NAV -reformen Den flerårige evalueringen av NAV -reformen er nå avsluttet. Vi jobber kontinuerlig med å kvalitetssikre disse koblingene og tar gjerne imot innspill.


Noen stillingstitler fra Aa-registeret er koblet til mer enn én yrkesbeskrivelse. Det er NAV Pensjon som beregner og utbetaler AFP-ytelsen. Du kan logge inn på NAVs pensjonskalkulator for å beregne hva du eventuelt kan få i AFP. På nettsidene til JobbX, Karrieresenteret(UiO) og NAV finner du flere eksempler på CVer.


CV står for curriculum vitae. En CV skal være en kort og punktvis oversikt over det du har gjort av arbei kurs, skole og andre relevante ting. Hvilke utfordringer står velferdsstaten overfor?


Vil vi greie å opprettholde det høye velferdsnivået vi har i Norge framover? Hva vil skje når oljeinntektene en gang tar slutt? Vi ser at velferdsstaten er under press i de fleste velferdssamfunn, også i Norge.


Kostnadene ved å opprettholde dagens velferdsordninger vil øke framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg