mandag 26. august 2019

Stikkende smerter i magen

I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen. Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen. Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Dersom man tidligere har vært operert i magen kan det komme smerter i magen pga arrdannelse mellom tarmavsnitt, heller ikke dissene er stikkende , men mer kolikkpregede.


Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Sterke smerter ledsages oftest av kvalme. Hvordan oppstår akutte magesmerter? Magesmerter skyldes som oftest at nervefibre som er spesialisert for smerteimpulser sender signaler fra magen til hjernen. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse.


Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Den mest hensiktsmessige behandlingen av disse problemene er helt avhengig av grunnårsaken. Hvis problemet er på grunn av muskelspasmer, er det beste tiltaket hvile og fysioterapi. Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken, men også ved en rekke andre tilstander som varierer fra virale infeksjoner til angst. Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter ). Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn.


Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann.


Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet.


Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen. Kvalme, trykkflelse i magen og mage - smerter , Oppstt Diffuse smerter i. Livmoren din vokser, noe som kan gi litt stikkende smerter i magen. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter enten fra brystet eller buken br raskt.


Jeg har den siste måneden vært plaget med stikkende smerter i nedre del av magen , mest på høyre side ved trusekanten og rundt navelen. Forrige gang jeg hadde mensen blødde jeg mindre enn normalt. Har gått på p-piller (microgynon) i snart år og har ikke før opplevd så liten blødning. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig.


En av de vanligste årsakene til at kvinner oppsøker gynekolog og kiropraktor under svangerskapet er faktisk på grunn av smerter i underlivet. Nye smerter mellom skulderbladene, i øvre del av magen eller i kjeven skal man definitivt ta på alvor. Smerter i øvre del av magen kan være et tegn på hjerteinfarkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg