tirsdag 27. august 2019

Tabelltrekk 7100 skatt

Arbeidsgiver trekke skatt etter informasjonen i skattekortet ditt. Enten etter tabell (tabellkort) eller prosent (prosentkort). De fleste med fast lønn og én arbeidsgiver, vil få et tabellkort. Har du flere arbeidsgivere eller du mottar ytelser fra flere, vil det normalt trekkes skatt etter en oppgitt prosent.


Systemet består av ulike tabellnumre som gjør at også forventede tillegg og fradrag blir lagt til i beregningene. Hensikten med tabelltrekk er å sørge for at du betaler nok skatt gjennom hele året, slik at du unngår å få baksmell på skatten. I år kjøpte jeg meg bolig, lån på tre mill. Du ser skattetrekket og hva du får utbetalt,. Her finn du ein elektronisk versjon av trekktabellane.


Trekktabellane viser kor mykje skatt arbeidsgjevaren skal trekkje dersom du har eit skattekort (skattetrekksmelding) som viser ein tabelltrekk. Har du prosenttrekk, er det prosenten som skal trekkjast som blir vist. Tabelltrekk og prosenttrekk for skattekort.


I de to eksemplene er det betalt inn 48. Dette betyr at det er trukket 3prosent og 2prosent i skatt. Ut fra inntekt og fradrag som er lagt inn ville korrekt trekkprosent vært 2prosent. Den som har betalt inn mye i skatt , kan sette ned trekkprosenten til 2prosent.


Dersom du skal drive et selskap i Norge, må du registrere selskapet ditt, rapportere ansatte, innbetale skatt , levere skattemeldingen og motta et skatteoppgjør. Slik fungerer tabelltrekk. Formålet med tabelltrekk er å sørge for at du betaler nok skatt gjennom hele året, slik at du unngår å få baksmell på skatten. Trekket tar hensyn til det progressive skattesystemet ved å variere satsen automatisk etter hvor mye man mottar i lønn.


Nei, du har misforstått. Denne siden bruker man hvis man har allerede tabelltrekk. This is an easy and very safe solution, no special equipment necessary.


Denne kalkulatoren er laget for lønnsmottakere. Skatten på alminnelig inntekt er. Den forutsetter at du betaler skatten i løpet av 1måneder. Det vil si at juli (feriepenger) er trekkfritt, og halvt skattetrekk i desember.


Dermed slipper du en ekkel baksmell dersom inntekten din plutselig skulle bli høyere enn ventet noen måneder. Ifølge Lise Halvorsen har langt de fleste lønnstakere tabelltrekk. Det må opprettes en egen skattetrekkskonto i banken. Dette er en spesiell konto der pengene står låst og kan kun utbetales til skatteoppkreveren.


Dette fordi skatten du har trukket av lønnen egentlig tilhører de ansatte. Med tabelltrekk vil hvor mye du skatter variere fra måned til måne men for å finne prosent skatt du er trukket ville jeg funnet det ut på følgende måte. Du får jo oppgitt hvor mye du blir trukket i skatt. Ta dette beløpet delt på brutto, og du finner ut hvor mange du blir trukket i skatt. De to siste sifrene i trekktabellnumrene angir om du har et fradrag- eller tilleggsbeløp til inntekten (utenom personfradrag og minstefradrag).


Du kan også bestille nytt skattekort på nettet. Snakka med en saksbehandler i går da det var noe jeg lurte på, og da kom vi inn på tabell. Hun fortalte at hvis du har varierende lønn så får man ofte tabelltrekk.


Hun sa også at hva jeg tjente i årsinntekt ikke var så viktig mtp at jeg har tabelltrekk. Har forøvrig på biinntekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg