torsdag 15. august 2019

Lopper på katt

Lopper på katt

Bli kvitt lopper , maur, skjeggkre, fluer og møll. Kjøp skadedyrsprodukter her! Sort sortemang av middler og produkter, både for å bli kvitt og videre beskyttelse. Dersom eier mistenker at katten har fått lopper , kan en lusekam benyttes for å prøve å finne dem.


Det går også an å se avføring fra loppene, da som mørke prikker. Dersom man drypper litt vann på en slik prikk, løses den opp og blir brunrød på grunn av blodet loppen har sugd i seg. Lopper som biter mennesker er i hovedsak fuglelopper. Lopper hopper mot fugler, mennesker, katter og andre dyr som forstyrrer leirplassen.


Lopper kan også komme seg inn i hus gjennom ventiler og åpne vinduer. Slike lopper vil angripe på beina. Her kravler loppene av katten , og kan angripe husets andre beboere, også mennesker. Så at menneskene i huset har lopper er ingen indikasjon på at katten skulle ha det.


NB: Parasittmiddelet ExSpot som brukes mot lopper på hun må ikke brukes på katt. Har man først blitt bitt, er det lite annet å gjøre enn å klø på eller å smøre seg inn med kløestillende middel. Reseptfrie midler som Eurax og Xylocain er godt egnet til loppebitt.


Mer informasjon om dette kan du finne på Apotek1s nettsider. Det er viktig å være klar over at dette kan ta lang tid. Enkelte mennesker opplever også problemer med kattelopper når de flytter inn i en bolig hvor det tidligere har vært hund eller katt med lopper.


Hvis katten eller hunden skal på kennel er det lurt å behandle dyret med et loppemiddel. Mest brukt er påflekkingsmidler som Advocate, Bayvantic, Stronghold og Frontline. Halsbånd som Seresto og tablett som Bravecto har også effekt mot lopper. For å drepe lopper og egg må tepper hunden har ligget på , børster, seler, halsbån etc.


Lopper har fullstendig forvandling og må gjennom et puppestadium før de blir voksne og kjønnsmodne (imago). Fuglereir (gamle) har ofte lopper og bør håndteres med forsiktighet. Menneskeloppe Pulex irritans, er ikke funnet i Norge i nyere tid. Kun kattemat av kvalitet.


Lopper på katt

Høy kvalitet, tilpasset din hund. Katter og hunder får ofte. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok! Et tegn på lopper er loppeavføring i pelsen.


Bestill på nett - rask levering. Bruk en tett kam og legg det (lignende avføring) på et stykke vått papir. Hvis det farges rødbrunt (inneholder blod) er det et sikkert tegn på lopper. Loppene hopper mot fugler, mennesker, katter , hunder og andre som forstyrrer reirplassen. Loppestikk er insektstikk som skyldes lopper.


Hønselopper (Cerotaphyllus gallinae) står for ca. De øvrige loppene som stikker i Norge, er lopper fra ekorn, pinnsvin, rotte og andre arter fuglelopper i slekten Ceratophyllus. Tegn på forekomst av parasitter i en katt.


Tilstedeværelsen av lopper i katter kan bestemmes av spesifikke symptomer som er vanskelig å overse: Konstant kløe, katten klør ikke bare, men med sinne biter i frakken. Dyret viser angst, plaintively meows, og trekker oppmerksomhet mot seg selv. Utslett på huden i form av røde prikker.


Lopper på katt

Lopper bekjempes best ved å lokalisere kilden hvor de kommer fra. Normalt er det fra et fuglereir i nærheten av huset, eller i selve huset. De sitter på bakken, og spretter opp når man går forbi, eller tar seg direkte gjennom sprekker og inn i huset.


Hvordan behandler du mod Lopper ? Den bedste måde at behandle, er at forebygge. Brug jævnligt en tættekam på hunden eller katten , og evt. Det er den bedste løsning hvis katten eller hunden lider af loppeallergi. Fuglelopper er ganske vanlig på denne tiden av året og kan være ganske plagsomt!


Loppene lever ikke på katten , men bruker den som transport inn i huset og opp i sengene våre. Det er lurt å skifte alt senge tøy og støvsuge godt der man har sett lopper. Vanligvis forsvinner loppene av seg selv men for å hindre at nye lopper finner veien inn i huset kan kattene behandles med f. Hjem på døra i hele Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg