onsdag 28. august 2019

Piske eggehvite

De tåler ikke noe fett. Du må også være sikker på at det ikke er noen rester av eggeplomme sammen med hvitene. Ha eggehvitene oppi miksmasterbollen og visp til massen begynner å bli skummete og litt hvit. Det fungerer fint, men ikke om du skal piske eggehviter. Vask dem godt i vanlig såpevann, og håp på det beste.


I verste fall må du investere i en annen visp.

TIPS: Er bakebollen din i plast? Det kan være vanskeligere å få disse helt rene, spesielt om de har fått små hakk etter trofast bruk, og fett kan sette seg i små kutt i bollen. Smart når du skal piske eggehviter.


Smør bollen med sitron. Når du skal piske eggehviter som skal skjæres inn i kakedeigen, må du ikke piske dem for stive. Da blir de vanskelige å få tilsatt jevnt i deigen. Slik gjør du: Ha eggene i en bolle.


Bruk ballongvisp eller elektrisk mikser å pisk eggehvitene sakte til de er skumaktige.

Pisk eggehvitene hardere til de blir snøaktige og kan formes som. For det finnes en myriade av ting du kan lage med eggehviter (som du har igjen etter at du har laget bearnes eller aioli). Av eggehviter kan du for eksempel lage en drøss med desserter.


Vi begynner med dem. De aller fleste av oppskriftene med eggehviter innebærer at du må piske eggehviter. Eggehviter til overs - lag dessert.


Du må piske eggehvitene stive først, før du har i litt og litt sukker mens du pisker videre. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp piske i ordboka. Skill eggene og sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Deretter tilsetter du halvparten av sukkeret og fortsetter å piske til blandingen blir enda litt stivere.


Har du prøvd å piske eggedosis eller eggehviter for hån vet du at det krever både en kraftig arm og en god dose tålmodighet. Mange tror de må ha en kjøkkenmaskin eller en håndmikser for å slippe den manuelle jobben, men har du en stavmikser med visp fungerer dette supert! Kokosbolle konsistens som ser ut som iskrem! Piske eggehvite og eggedosis.


Denne oppskriften er sukkerfri - og inneholder også proteiner fra hovedingrediensen som er eggehvite ! Begynn med å piske eggehvitene stive på middels hastighet til det begynner å formes myke topper. Skru opp hastigheten til høy når du har tilsatt sukkeret.

Kjemien forutsier altså at det er enklere å piske eggehviter ved høyere temperatur, og det stemmer med erfaring. Kjøleskapskalde egg er vanskeligere å piske enn romtempererte, bare prøv. Dette er den vitenskapelige forklaringen på et gammelt kjerringråd som sier at det er enklere å piske eggehvite om man setter bollen i varmt vann.


Sukker gjør det vanskeligere å piske , men er nødvendig for stabilitet og bakeevner (og smak). Tilsett sukkeret sent og litt av gangen. Pisk med store luftige bevegelser.


Til vanlig marengs beregnes cirka 50g sukker pr eggehvite. Et egg er beregnet å bestå av 20g plomme og 30g eggehvite. Dagbladet er en del av Aller Media, som er. Det er en glimrende erstatning for eggehviter.


Selv om det kan virke sånn når du begynner å piske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg