torsdag 22. august 2019

Symptomer hjernehinnebetennelse barn

Symptomer hjernehinnebetennelse barn

Ved hjernehinnebetennelse forårsaket av meningokokkbakterien vil den syke ha høy feber, frostanfall, avtakende bevissthet, tegn til sjokkutvikling (kal blek, klam) og det kan oppstå blødninger i huden (utslett som ikke forsvinner når man presser et glass mot huden). Barn under år har færre typiske symptomer og funn. Smittsom hjernehinnebetennelse og sepsis kan komme sammen eller hver for seg, og rammer oftest barn og unge.


Hjernehinnebetennelse kan også skyldes virus. Denne formen er ikke så alvorlig og går over av seg selv. Man kan ikke gjøre noe for å forebygge hjernehinnebetennelse.


Men hvis man har et barn (eller en voksen) med feber skal man være oppmerksom på eventuelle symptomer som gir mistanke om meningitt. Utvikler den syke slike symptomer bør man ringe til legen med det samme. Man kan også ved hjernehinnebetennelse ha mindre dramatiske symptomer , som moderat feber, hodepine, slapphet og svimmelhet. Barn kan også ha mindre typiske symptomer på hjernehinnebetennelse , slik som unormal slapphet eller påfallende irritabilitet, vegring av matinntak og brekninger.


Symptomer på hjernehinnebetennelse. Det er små barn , ungdom, samt personer med visse kroniske sykdommer som er mest utsatt for smitte av hjernehinnebetennelse , sier Watle til TV 2. Russ er spesielt utsatt for å bli smittet. Særlig siden infeksjonen rammer spesielt barn og ungdom er det ekstra tragisk når det går galt, legger Rønning til.


LES OGSÅ: Forstoppelse hos baby. Det er også viktig å merke seg at barn under år har færre typiske symptomer eller funn, ifølge NHI. Andre bakterier og virus kan gi hjernehinnebetennelse uten at tilstanden trenger å bli så alvorlig.


Vær oppmerksom på at de minste barna kan ha alvorlige infeksjonstilstander uten at feberen stiger. Utstrålende smerter er mindre vanlig hos barn , mens symptomer på hjernehinnebetennelse (hodepine, moderat nakkestivhet, slapphet etc) er mer vanlig. Feber kan forekomme men er ikke et typisk symptom. Det blir stadig færre tilfeller av smittsom hjernehinnebetennelse i Norge. Enkle, praktiske råd om hva foreldre og andre skal gjøre når barn og unge har smittsom hjernehinnebetennelse.


Oppdagelse av tidlige sykdomstegn og rask behandling er avgjørende for utfallet. Tegn og symptomer på vitamin B12-mangel. Meningitt,eller hjernehinnebetennelse , erbetennelse i de beskyttende membranene i hjernen og ryggmargen.


Barn har større sannsynlighet for å lide av denne infeksjonen. I dagens artikkel viser vi de stegene du bør ta som forelder som kan hjelpe deg med å identifisere symptomer på hjernehinnebetennelse som barnet ditt viser. Barnet kan samtidig ha luftveisinfeksjon. Oftest med høy feber, men ikke alltid.


Fontanellen kan bli spent. Nedsatt bevissthet. Det kan være vanskelig å diagnostisere meningitt hos et barn på grunn av deres manglende evne til å uttrykke sine symptomer. Det er ingen ingen faste mønster som forteller at en person har fått meningitt, og symptomer kan komme i en tilfeldig rekkefølge eller ikke i det hele tatt. Du kan ikke vite om babyen din har fått bakteriell eller viral meningitt uten å få den testet.


Symptomer hjernehinnebetennelse barn

Tidlige symptomer på begge typer hjernehinnebetennelse kan være veldig like. Ta vaksinen mot smittsom hjernehinnebetennelse (meningokokk) i god tid før du trenger beskyttelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg