mandag 5. august 2019

Sukker i urin

I blodet finnes sukker (glukose, blodsukker). Når blodsukkeret er innenfor normale grenser, skilles det ikke ut sukker i urinen. Dersom det blir for mye sukker i blodet, vil noe av overskuddet kunne skilles ut i nyrene - og en påviser det som sukker i urinen.


Påvist sukker i urinen - hva nå? Glukosuri kan altså ha flere årsaker, og måundersøkes videre.

Finner man dette betyr det ikke at man har diabetes, og omvendt: manglende sukker i urinen utelukker ikke diabetes! Tilfeldig påvist sukker (glukose) i urinen under svangerskapet kan forekomme på grunn av senket nyreterskel og er ikke uttrykk for at det foreligger diabetes. Imidlertid krever et slikt funn videre utredning for å klargjøre omfangen av forstyrrelsen, og om det eventuelt kan foreligge diabetes.


Ved påvisning av sukker i urinen (glukosuri) anbefales fastende måling av glukose i urin og. Men - hva annet kan sukker i urinen bety ? Blodsukker er normalt men jeg har smerter i den ene nyren. Tisser ca - ganger i døgnet.

Hvilke andre ting enn diabetes har sukker i urinen som symptom ? Om sukker i urinen. Normalt har du næsten aldrig sukker i urinen. Urinen produceres i nyrerne.


Mer konsentrert urin gir i seg selv kraftigere lukt. Da er det altså bare å få i seg mer vann. Andre tegn på at du er dehydrert er hodepine og selvfølgelig tørste. LES OGSÅ: Så ofte er det vanlig å gå på do.


Finnes ikke i normal urin fra friske mennesker. En del typer bakterier, særlig de som ofte gir urinveisinfeksjon, kan omdanne nitrat til nitritt, som en da kan påvise med urinstix, og på den måten er påvisning av nitritt i urin et tegn på urinveisinfeksjon. Nitritt er et bakterieprodukt. Men blodsukkeret kan også stige så høyt at man finner sukker i urinen for eksempel etter store inntak av brus eller andre søte næringsmidler hos ellers friske personer. Under svangerskap kan det ofte påvises sukker i. Omvendt økes urinmengden ved en sykdom som diabetes mellitus, fordi sukkeret i urinen rent osmotisk trekker med seg større vannmengder, slik at urinproduksjonen blir stor.


Mengden av urin øker alltid når det skal utskilles mer tørrstoff enn normalt, som for eksempel etter et større saltinntak.

Lei av unge kvinner? Prøv disse premium dating sites. Den topp karakter seriøse dating sites i Oslo. Det er en person for alle! Mange diabetikere vil ha sukker i urinen på diagnosetidspunktet og dette kan måles i løpet av få sekunder med en strimmel som fuktes med urin.


Fordi en del diabetikere ikke har sukker i urinen når de er hos legen er det viktig at man alltid måler blodsukkeret ved mistanke om diabetes. Tilstedeværelsen av forhøyet blodsukker og urin (ved prosent eller mer) fører til funksjonsfeil nyre-tubuli, noe som fører til at glukose absorberes dårlig fra urinen , slik at det oppdages et økt sukker i urinen. Hjem rettsmidler for å kontrollere ketoner i urinen Når telle keton urin skyter høy, betyr det at sukkernivået er ute av kontroll. Dette betyr at du bør umiddelbart oppsøke lege for å planlegge måter å bringe nivået av sukker og ketonnivå ned.


Her er noen effektive naturlige måter å kontrollere nivåene av ketoner i kroppen. Urinstrimler bruges til at teste om der er sukker , syre eller protein i urinen. Enkelte af urinstrimlerne kan måle både sukker og syre på samme strimmel. Strimlen dyppes i urin , og resultatet vises på en farveskala. Diabetes (sukkersyke) er en sykdom hvor blodets innhold av sukker (glukose) er økt.


Når sukkerinnholdet i blodet stiger, kommer det sukker i urinen. Dette fører til økt urinmengde og hyppig vannlating, og mange blir svært tørste. Sukkerutskillelsen i urinen gir også et kaloritap og fører ofte til at man går ned i vekt. Kroppen begynner også å forbrenne fettstoffer og proteiner for å skaffe seg energi. Insulinet benyttes til å flytte sukker mellom utsiden av cellene til innsiden av cellene så cellene skal kunne nyttiggjøre seg sukkeret i blodet.


Ved insulinmangel hos en diabetiker hoper sukker seg opp i blodet, dersom sukkernivået i blodet blir svært høyt vil det også utskilles sukker i urinen. Finn kjærligheten til livet ditt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg