mandag 9. september 2019

Inkubasjonstid forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Barn fra et halvt til år rammes spesielt ofte. Inkubasjonstid er den tiden som forløper mellom smitteøyeblikket og sykdomsutbruddet. Men man kan smitte noen andre fra dagen før man blir dårlig og i 1-dager.


Vinterhalvåret byr på forkjølelser for de fleste av oss, og for noen vil vinteren også by på influensa. Plagene kan være like, men det er noen forskjeller på de to sykdommene. Her er det du trenger å vite for å komme deg gjennom sesongen. Forkjølelse er den vanligste infeksjonssykdommen i verden.


Det kan gå ganske hurtig (få minutter) eller meget langsomt (år for Creutzfeldt-Jakob). Generelt blir du mye dårligere ved influensa enn ved en forkjølelse , og symptomer som høy feber, smerter i muskler og led hodepine og slapphet er mer intense, sier Storfjell-Olven. Det er viktig å huske på at penicillin og andre antibiotika ikke hjelper mot forkjølelse , ettersom forkjølelse skyldes virus, legger hun til. Både forkjølelse og influensa er forårsaket av virus, men det er helt ulike virus som står bak. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse , og varer gjerne lenger.


Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse , men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand. Dette gjelder spesielt de aller yngste og eldste. Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr.


Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Virus er årsaken til forkjølelse , ikke kulde. Kunnskap om sin inkubasjonstiden kan bidra til å lindre noen frykt og tvil om den fryktede viruset, og kan også bidra til å gjenkjenne symptomer for å vite hvilke ressurser ville være mest egnet for deg.


Selv om forkjølelse ofte oppstår om vinteren i Norge, skyldes ikke det at temperaturen i seg selv gir forkjølelse – eksponering for viruset er helt nødvendig. At folk er mer innendørs og i nærkontakt med andre er trolig den viktigste årsaken til at flere blir syke om vinteren. Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Infeksjonen kan ramme alle aldersgrupper, men den er alvorligst hos små barn (hos spedbarn under måneder forekommer tarminfeksjon sjeldent).


På samme måte som forkjølelse er også virusinfeksjon i tarmen vanligst om vinteren, men tilstanden forekommer i alle årstider. En forkjølelse er vanligvis noe man går og brygger på i lengre tid. I tillegg sier farmasøyten at man noen ganger kan skille sykdommene fra hverandre utifra når på året man er syk: – I Norge er influensa vanligst i perioden fra desember til april. Sykdommen ses oftest om høsten og vinteren. Hvordan blir man forkjølet?


For å bli forkjølet må man smittes av et virus. Det finnes mer enn hundre forskjellige virus som kan gi forkjølelse. Den gjør oss snørrete og tette i nesa, vi kan få sår hals, vondt i hodet, hoste, feber og vi blir gjerne slappe. Ofte går forkjølelsen over etter en uke, men den kan også vare lenger. Når man våkner med rennende nese, nyser, hoster, og føler seg generelt uvel med smerter i kroppen, så kan man lure på om det er en forkjølelse eller influensa som man har pådratt seg.


LES OGSÅ: Dette er forskjellen på influensa og forkjølelse. Symtomer ved influensa. Symptomene begynner plutselig. Du får feber, hodepine og vondt i muskler og leddsmerter.


Tett nese, sår hals, hoste og sviende ubehag i brystkassa bak brystbeinet er også vanlig. Matlysten forsvinner, og noen får magesmerter og oppkast, særlig barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg