tirsdag 3. september 2019

Kan gravide spise scampi

I enkelte deler av landet kan blant annet reinkjøtt fremdeles inneholde forurensning etter Tsjernobylulykken, og vil dermed inneholde noe radioaktivitet. Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer. Gravide bør ikke få i seg mer enn 40. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet.


Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Skal på familiemiddag nå, og jeg vet at det blir servert scampi. Så jeg vil bare være litt føre var. Er det noen som vet om man kan spise scampi når man er gravid ? Noen som vet om man kan spise scampi under graviditeten?


Vil være på den sikre siden! Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Sushibiter med laks, kokt kongekrabbe, frityrstekt scampi , frityrstekt krabbe og kamskjell er et trygt utvalg. Viktige næringsstoffer. Kjente fiskearter, som laks, ørret, torsk, sei, lyr og makrell, kan du trygt spise 1-ganger i uken.


Et godt alternativ er norske reker eller kamskjell – det er nemlig Grønn fisk. Mat du kan spise med god samvittighet fordi forvaltningen er god og miljøpåvirkningen liten. Artikkelen er basert på bloggen til Lise von Krogh: Syndige scampi – historien om da jeg sluttet å spise store reker.


Hvis du legger mye på deg i svangerskapet, så kan det medføre helserisiko for både deg og babyen, særlig dersom du var overvektig eller svært overvektig før graviditeten. Det kan derfor være klokt å begrense vektøkningen, avhengig av hvor mye du legger på deg. Samtidig bør du ikke slanke deg når du er gravid.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Denne pastaretten er både god og lettlaget. Og ikke minst bærekraftig om du velger scampi som er ASC-sertifisert. Dermed kan du spise disse populære tropiske rekene med bedre samvittighet.


Gjør det noe om man spiser sterk mat når man er gravid ? Kan det ha noe å si for babyen? Tenkte å spise det nå før halsbranner kommer, og før amming, for da går det jo ikke på en lang stund. Ja du kan spise reker, scampi og majones Du kan spise all sj mat som du vet. Midwife og Siri svarer Reker og scampi. Fosteret begynner f et svnmnster.


At jordkloden vr gjennomgr store klimaendringer i form av temperaturkninger og ekstremvr, br ikke vre. Fisk fra havet som gravide kan og bør spise ett par ganger i uken er som tidligere nevnt makrell, sei, ørret og laks samt torsk, lyr og andre hvitfisk. Bør gravide spise krabbe, reker, kamskjell og scampi ? Krabben lever på bunnen og er veldig eksponert i forhold til forurensning. Ifølge Matportalen kan gravide spise sushi som er laget av rå, fersk, marin fisk. Et annet sted (kilde ukjent, sikkert en mindre troverdig kilde) leste jeg at fisken måtte ha vært fryst først, men jeg forholder meg jo først og fremst til Matportalen.


Jeg har forøvrig ikke det spøtt greie på sushi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg