onsdag 11. september 2019

Myke karameller

Myke karameller

Grensehandel direkte til døren - Kjøp online her. Myke karameller – finnes det noe bedre? De er lette å lage og krever ikke lang koking.


Myke karameller

Dette er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven! Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur. Tips 1: Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk, og ikke vikingmelk.


Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete. Jeg er (i følge tradisjonen) kanskje litt tidlig ute med å suge på den myke og hjemmelagde utgaven av Werther’s Original, men jeg kunne ikke la være. Denne oppskriften må bare deles – rett og slett fordi dette trolig er verdens beste karameller (jada, jeg vet jeg er inhabil). Seige, gode fløtekarameller er julegodt du garantert blir hekta på! Karameller har aldri vært enkelt.


Pynt dem med frysetørket bringebær, tyrkisk pepper, flaksalt eller annet godt, og pakk dem inn i cellofan så har du en kjempefin spiselig julegave. Oppskriften gir ca. Det virker som det kokes karameller i alles hjem for tiden, i hvert fall virker det slik hvis man følger med på ulike bakesider i sosiale medier. Selv har også jeg gjort klar julens karameller ! De lages med søt, kondensert melk og får en helt spesiell deilig konsistens. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!


Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele eller en teflonkjele (vi syntes en tykkbunnet kjele funket best).


Hvis du har et sukkertermometer kan du sette det i gryta og la blandingen stå å putre til du har en temperatur rundt 1grader hvis du vil ha myke karameller , og ca. Dersom du ikke har sukkertermometer kan du dryppe en dråpe av karamellblandingen i et glass med kaldt vann. Disse derimot er helt fri for begge deler, men veldig, veldig gode!


Det kritiske punktet er å koke karamellene lenge nok. Utfordringen er å finne ut når massen er akkurat passe seig. Koker du massen for lite blir det noe kliss, lar du de koke for lenge, harde. Myke fløtekarameller som du enkelt lager selv med vår oppskrift! Veldig gode når søtsuget slår inn, og perfekt som julegave!


Se oppskrift på karameller her! Denne retten har 32kcal pr 1gram. Obs: temperaturen avgjør hvor harde karamellene blir. Koker du blandingen til 120C får du deilige, Smørbukk- myke karameller. Tøm massen over i formen, og dryss over saltflak om du bruker dette.


Hvis du vil lage karameller med melkesjokolade, kan du følge samme oppskrift. Når du har kokt massen opp til 1grader, kjøler du den ned til ca. Skal en få tid til å lage disse før jul, m. Har karamellene blitt for harde? Deilige, søte karameller med et hint av havsalt.


Fabulous, sweet caramels with a hint of sea-salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg