tirsdag 3. september 2019

Hvor lenge skal poteter koke

Hvorfor kan ikke timeren på kjøkkenet også være en pyntegjenstand? Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke. Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Det er ikke unødvendig hvis man synes det er godt. Dessuten koker de ikke så lett i stykker om det er salt i vannet.


De blir også seigere, så om de skal brukes til mos bør det ikke saltes, men skal de spises hele er det godt med salt i vannet. Så slipper du å servere poteter stykkevis og delt til middagen. De melne potetene er en utfordring nettopp fordi de blir ødelagte hvis de koker bare litt for lenge. Derfor kan de gjerne trekkes framfor å kokes.


Vær oppmerksom på koketiden, brokkolien skal fortsatt ha spenst når du serverer den. Vi anbefaler at du damper eller wokker brokkoli, da beholder den både farge, smak og konsistens. Slik koker du brokkoli.


Skjær av stilkenden. Fjern de små bladene på stilkene. Skrell stilken, bruk en skreller eller en kniv. Del den i to eller fire deler.


Hvor lenge skal gulrøtter egentlig koke ? Jeg koker de alltid like lenge som potetene slik at de blir myke, men de skal jo egentlig ikke være myke, så derfor lurer jeg på hvor lenge de egentlig skal koke ? Jeg liker dem ikke harde, men jeg elsker dem når de er myke. Men tenkte jeg skulle koke dem i. Jeg har års erfaring med pinnekjøtt, og på Østlandet gjøres ofte en stor feil. I alle oppskriftene som er laget av østlendinger står det at pinnejøttet skal koke til kjøttet løsner fra beina, ca. Mange tror potetene blir ødelagt av å koke i 2-timer.


Men så lenge du holder det beskyttende potetskallet kompakt så kan de putre timevis i gryta helt til pinnekjøttet er mørt. Dermed kan du kose deg med familien fremfor å holde styr på grytene. Vips, så har du kjøtt og poteter ferdig samtidig!


Når du skal koke egg er det alltid en fordel å bruke romtempererte egg. For det første sprekker de ikke så lett under koking. Ta gjerne ut noen egg fra kjøleskapet kvelden før, og legg i en kurv eller bolle, slik at de ikke er kalde når de skal kokes.


Tenkte å lage ordentlig middag i dag, poteter , gulrot og kjøttkaker. At kjøttkakene er fra Fjorland får heller være. Men når skal jeg hive gulrota oppi til potetene? Den skal vel ikke koke like lenge ? Liker ikke at den er på grensa til mos, må være litt tyggemotstand også.


Riv av det ytterste laget på kålen. Del kålen slik at du sitter igjen med deler. Ha i 1-dl vann i en kjele, og legg i kålen. Legg en klatt smør på toppen.


Alle råd jeg leser og hører om sier minutter. Etter minutter her er potetene fortsatt harde. Må stå nesten time her før de blir ordentlig kokt. Ofte er det regionale forskjeller i hvor salt man foretrekker kjøttet og hvor salt kjøttet i utgangspunktet er når det er tørket. Fårikålen skal koke lenge.


Og hvor mye væske som er igjen ved servering vil variere fra hus til hus. Dermed er anbefalingen å salte svært forsiktig (eller droppe det helt og holdent) og sette fram bordsalt. Dekk så til med et håndkle, samt lokk over, og la de koke ferdig ved hjelp av dampen som finnes i kjelen.


Denne oppskriften på kokte poteter fungerer ypperlig, men for å lage enda bedre mat i fremtiden vil jeg anbefale deg å se på en av disse fine kokebøkene. Se også fremgangsmåten for hvordan lage potetmos, og hvordan lage bakt potet. Knoken bør kokes på lav temperatur i en time eller to, slik at kjøttets temperatur sakte stiger opp (ifølge McGee).


Har de kuttet i store biter. Hva starter jeg med og hvor lenge. Har en kyllingform jeg laget tidligere i dag med fløte og creme fraiche. Ofte oppstår det dermed spørsmål som man raskt trenger svar på, og noen ganger midt i matlagingen eller samme dag det skal tilberedes. Skal gratineres med ost.


Hvor mye pinnekjøtt skal jeg beregne per person? For ferdig utvannet, gryteklart, beregnes 5gram). Enkelte poser med poteter tar dobbelt så lang tid å koke som det. Du vil bli overrasket over hvor mye nring som gr tapt - en liten vri gjr dem nesten.


For mye luft i mage-tarmkanalen gir ubehag knyttet til raping, promping, oppblsthet og smerter. Fremgangsmåte Det er denne oppskriften vi bruker hjemme. Strø salt og pepper mellom lagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg