torsdag 26. september 2019

Svangerskapsdiabetes kosthold

Svangerskapsdiabetes kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Dersom du har hatt svangerskapsdiabetes bør du måle HbA1c omtrent fire måneder etter fødselen og deretter en gang i året. Har du hatt svangerskapsdiabetes og planlegger nytt svangerskap, er det viktig å følge livsstilsrådene om kosthold og fysisk aktivitet som du fikk under svangerskapet.


Hva er svangerskapsdiabetes ? Når du er gravid har du behov for mer insulin. Svangerskapsdiabetes oppstår hvis kroppen ikke klarer å produsere nok insulin og blodsukkeret blir for høyt. De fleste kvinner med svangerskapsdiabetes føder friske barn.


Et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet kan halvere risikoen for å utvikle diabetes type 2. Jeg lurer på om noen kan gi meg kostholdsrå for mye kan avhjelpes vha rett kosthold har jeg forstått. Forskere ved OsloMet har spurt 2gravide kvinner som har svangerskapsdiabetes om kostholdet deres før de fikk diagnosen. Over halvparten av disse kvinnene hadde et annet morsmål enn norsk.


Resultatene viste at mange av kvinnene hadde et kosthold som ikke var i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger. Det kan gi økt risiko for svangerskapsforgiftning og føre til komplikasjoner under fødselen, blant annet fordi barnet kan få høy fødselsvekt. For å bidra til god blodsukkerregulering, vil kvinner med svangerskapsdiabetes ha nytte av å innta et kosthold med lav glykemisk indeks, innta flere og gjerne regelmessige måltider, fordele inntaket av karbohydrater jevnt mellom måltidene og begrense inntaket av søte mat- og drikkevarer. Vi har for eksempel strengere regler for målingene, men ingen kan fortelle meg hvor mye strengere, og hvilket antall målinger jeg skal forholde meg til. Min erfaring viser at folk generelt vet lite om svangerskapsdiabetes og farene det medfører.


Hovedbudskapet i animasjonen er gyldig, men detaljer kan være utdatert etter produksjonsdato. En del svangerskapshormoner øker blodsukkeret ytterligere. Diabetes, trening og kosthold. Har du diabetes, vil et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet gjøre det lettere å holde et jevnt og godt blodsukkernivå.


Kosthold og forebygging. Kristian Folkvord Hanssen, professor i indremedisin og diabetes ved Oslo universitetssykehus, er enig. I tillegg har kvinner med svangerskapsdiabetes økt risiko for å utvikle type diabetes senere i livet. Kvinner med påvist svangerskapsdiabetes vil rådes til å spise sunt og mosjonere regelmessig. Det er viktig at de opprettholder en sunn vekt og går regelmessig til kontroller.


Blodsukkeret må holdes under kontroll. Ofte holder det med regulering av kosthold , men ved høye blodsukkernivåer vil man regulere dette med insulininjeksjoner. Vi fant ingen sammenheng mellom kosthold og blodsukker. Dette er fordi insulinproduksjonen synker med alderen.


Risikoen for å utvikle diabetes kan reduseres ved at man unngår tilstander med et stort insulinbehov. Slike tilstander er overvekt, usunt kosthold og lite mosjon. Hvordan oppleves svangerskapsdiabetes ? Jeg har akkurat fått påvist lett svangerskapsdiabetes ved et prøvesvar på fastende blodsukker som var så vidt over grensa for svangerskapsdiabetes. Jeg er mildt sagt veldig overrasket over dette, siden jeg er slank, har et sunt kosthold , har hatt en helt fin vektoppgang i svangerskapet og er fysi. Målet med behandlingen av deg som har diabetes type er derfor å forsøke å stabilisere blodsukkeret slik at det ikke blir for høyt.


Dette gjøres ved hjelp av tilpasset kosthold , fysisk aktivitet, og medisinsk behandling. Behandling av diabetes type 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg