torsdag 26. september 2019

Oppskrift boller tørrgjær

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Oppskrift boller tørrgjær

Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Del deigen i like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller. Deigen inneholder en god del smør, melk, sukker og egg og gir KNALLGODE BOLLER ! Pynt bollene gjerne med dryss av perlesukker på toppen. De med cølaki kan få ferske og saftige boller.


Oppskriften gir stk. Her er oppskriften på en glutenfri bolledeig som har både kesam og gjær, men som bruker fiberhusk og glutenfritt mel. Som vanlig ble mine boller kjempe bra. Overraskelsen var derfor stor da jeg måtte konstatere et klart tap i konkurransen. Fortsatt i sjokk, men innser at jeg vel må prøve ut den oppskriften neste gang.


Er du misfornøyd med bollebaksten og synes bollen blir kompakte og kjedelig? Prøv vår oppskrift med både gjær og litt bakepulver i deigen som gir luftige og fristende boller. Om en bolle blir rund eller firkantet er ikke nøye.


Legg et kjøkkenhåndkle over bollene og la dem etterheve på et lunt sted i minutter. Så fort bollene kommer ut av ovnen, pensles blandingen over bollene. Jeg må bare sende en kommentar, og virkelig skryte av en fantastisk oppskrift ! Jeg har aldri fått så gode boller før! Jeg var litt redd de ikke ville bli så god da jeg oppdaget at jeg var gått tom for kardemomme, og i tillegg ikke kan bruke vanlig sukker, men det gjorde ingenting for de ble så saftige og smakfulle uansett!


Denne FANTASTISKE oppskriften fant jeg i et ukeblad under overskriften Lesernes beste. I beskrivelsen av bollene stod det at de blir like lette og luftige som kjøpeboller. Jeg ble nysgjerrig da jeg leste oppskriften , for både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig.


Blant annet lages deigen med melis i stedet for sukker, og væsken skal gis et oppkok. Rull ut boller Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Vil du ha rosiner i bollene , drysser du det over deigen og elter dem inn nå før du deler deigen opp i like store biter. Rull hver deigklump ut til en bolle og sett den over på stekebrettet. Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker.


Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk. Bland mel, tørrgjær , sukker og kardemomme i en bakebolle.


Varm opp melken til ca °C og rør den deretter inn i melblandingen. La deigen heve til dobbel størrelse. Elt inn smøret til slutt for å få luftige boller. Bland alt, unntatt smøret, i en bolle og la kjøkkenmaskinen elte deigen i 5–minutter til du har en jevn deig. Ha så i smøret i terninger og elt videre i 5–minutter til.


Oppskrift boller tørrgjær

Dette gjør at glutenet får utvikle seg på best mulig måte, og resultatet er ekstra gode boller. Vi har mange oppskrifter på boller og det finnes en hel jungel å gå seg vill i. Boller med tørrgjær. Hva som er den beste oppskriften , er ikke godt å si.


Noen liker de søte – andre ikke. En bolledeig kan lages på flere måter. Det finnes ingen fasit. Hell vann, mel, gjær og salt i bakebollen.


Bruk litt kjølig vann, deigen blir finere når du arbeider den varm. Jeg steker dem i en form som gjør at bollene vokser inni hverandre, det gjør at sidene blir veldig myke. Her kommer oppskriften til store boller , du kan gjerne doble oppskriften og steke dem på et stekebrett. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.


Legg kjøkkenkledet over bollene og la dem etterheve i ca. Sett stekeovnen på 2grader. Visp sammen egget og pensle bollene før du setter dem inn på nest nederste rille i stekeovnen.


Stekes i 12¿minutter, til de er fint brune på oversiden. Her får du luftige og saftige boller som kan spises som de er, eller så kan deigen brukes til annen søt gjærbakst som kanelboller og skolebrød. Har ikke angret på det – har laget et titalls runder med denne oppskriften nå, og det funker hver eneste gang.


Har også prøvd med levende gjær, fersk gjær i pakke og tørrgjær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg