tirsdag 18. juli 2017

Adjektiv fortelling

Adjektiv fortelling

Når vi lager en adjektivfortelling kan vi enten la barna finne på adjektivene selv, eller vi kan gi hvert barn en lapp med et adjektiv på. En tredje måte er å fortelle barna hva adjektiver er: ord som beskriver hvordan noe eller noen er, og gi dem mange eksempler. Adjektivfortelling ! Trodde ikke det ville være så artig lenger,men sambo og jeg lo så vi grein! Denne tirsdagen jobbet vi med adjektivfortelling. Pål Einar hadde laget en fortelling der vi skulle fylle inn adjektiv for å beskrive hvor.


Adjektiv fortelling

En grei vinterdag skulle den skitne klasse 8B på overnattingstur. Alle de stygge elevene hadde med seg langrennsski, soveposer og en morsom sekk med mat og varmt tøy. Noen som vil dele en adjektivfortelling med meg? Ikke si at jeg kan lage selv, er fryktelig dårlig på sånt. Kan heller tilpasse den så den passer.


Er til barnehagebarn. Vi har hatt om adjektiv på småtrinnet denne uka! En av elevene skrev en adjektivfortelling som vi vil dele med dere! NB Navnene er oppdiktet.


Adjektiv fortelling

Dette er en kjempemorsom lek som egner seg like godt i kosetimer som i en vanlig skoletime. Den bidrar også til bevisstgjøring rundt ordklasser. Kommentarer fra brukere En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg, leker, pedagogiske triks og mye mer!


Du kan søke etter ønsket informasjon, eller sortere etter fag, navn, forfatter, klassetrinn, stikkord eller forfatter ved å klikke på tittelen. Aktiviteten jeg hadde var adjektivfortelling. De bruker tross alt adjektiv hver dag, uten at de vet at det heter adjektiv. Voksne, ungdom, barn Historien handler om konfirmasjonsfesten der mange gjester blir nevnt.


Adjektiv fortelling

Historien kan brukes som den er, men du kan også med letthet sette inn noen ekstra linjer for å tilpasse den til din egen situasjon. Du får også med en del forslag til adjektiver som du kan lese opp, slik at dere lettere kommer i gang. Vi var alle godt i gang, og de tre ___fleskete_____ radiovertene på Jernbergs Lover hadde hatt ballene til å ta seg av underholdninga på viorset som noen ___horete_____ Chuck Norrisere. Dette er nettsidene til Fremmedspråksenteret ved Høgskolen i Østfold.


Noe som ikke fungerer? Send oss gjerne en tilbakemelding. Ettersom forskjellige språk har litt forskjellige morfosyntaktiske kategorier, vil definisjonen av adjektiver variere fra språk til språk.


Her kan du sjå eit døme på kva ei adjektivforteljing er, med tanke på leksa til fredag. Den grammatiske beskrivelsen jeg presenterer er et forsøk på å vise at en adjektivinndeling basert på gradbøyning ikke nødvendigvis er den som tjener ordklassen best. Det var ein gong ein _____ klasse som skulle på ein.


Frøken S Elsker forumet. Jeg syns det er så morsomt å. Hei Siden jeg hadde så flaks med mitt forrige innlegg, så prøver jeg med ett til! Logg inn Registrer (7- per mnd.) Tilbake. Du må være innlogget for å få tilgang til denne aktivitetsplanen, logg inn eller bli medlem n. Hvilke adjektiv beskriver de positive egenskapene til denne eleven? Fiskeleken - denne leken går aldri av moten.


La barna fiske etter godteposen fra en veranda, et vindu eller bak et teppe. Halen på grisen - tegn en gris på et stort stykke papp, sett bind for øynene på den som skal sette på halen og snurr barnet rundt et par gang. Om dobbel bestemmelse ved adjektiv.


På norsk har man noe som i grammatikken kalles dobbel bestemmelse. Men hva er egentlig dobbel bestemmelse?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg