mandag 31. juli 2017

Norrøne guttenavn

Leter du etter et norrønt navn til en gutt? Da har du kommet til riktig sted! Norrøne navn fra Vietnam. I noen tilfeller er det kanskje enda mer tilfeldig at et barn har et mytologisk navn.


Norrøne guttenavn

De fleste som heter Ty og Ve, som begge finnes i norrøn mytologi, har dem som et vietnamesisk navn, sier Utne. Disse foreldrene har med andre ord neppe studert den norrøne mytologien på jakt etter det rette navnet. Lista omfatter de norrøne gudefigurer som omtales i kildene Den eldre Edda, Den yngre Edda og fornaldersagaene. Enkelte oppramsinger av navn på figurer som ikke er omtalt andre steder, er ikke tatt med. Dette gjelder for eksempel en oppramsing av 70–dverger som nevnes i Voluspå, vers 11–16.


I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Epleskallet skrev: Finnes det en hemmelig termingruppe på facebook for de med termin i juni, eller er det kun lukket? Har ikke sagt noe til familie og vil ikke gjøre det på en stun men hadde vært hyggelig å bli med i en termingruppe#128516; Hei! Jeg fant noen grupper på Face.


Norrøne guttenavn

På denne siden finner du en alfabetisk oversikt over en rekke norrøne kvinnenavn. Vil heller ikke ha navn som er så populære at annahver unge i fx barnehagen har samma navnet, så langt det er mulg. Lenger ned i saken finner du gode forslag – uansett hva som. Her er et utvalg av guttenavn som er brukt av eller færre i Norge.


Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Du høres akkurat ut som meg. Jeg har Asperger, ble utredet da jeg var 4 hos DPS.


Liker også å ha kontroll på husarbeid. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Mytene handler om ulike gudommelige vesener, hvordan verden ble til, hvordan den er ordnet og hvordan den til slutt vil gå under.


En av tre havguddommer, der de to andre er Njord og Mime. Han finnes i både rolig, vakre og ødeleggende aspekter ved havet. Guttenavn er mer robuste enn jentenavn på grunn av oppkalling, sier Ouren. Jakob er et typisk bibelnavn.


Når også neste guttenavn på listen, Lucas, er bibelsk, ser vi at bølgen med bibelske guttenavn ikke er over. Hvor mange heter det samme som deg? Aas Abdi Abdilm Abdinar Abdul Abdulf Abdulin Abdulld Abdullevin Abdully Abdundrisco Adart Adi Adinne Agnared Ahman Ahmet Ahmeten Åke Åker Aksad Alassel Albern Ale Alein Alekseinan Alex Alf Alfdangvare Alinarteidamerns Allid Alv Alvi Amer Ami Amund And Ande Ando Andre Andul Ann Ans Anst Anstind Antz Are Arick Arictor Ariq Arisalf Aristein Arm Arman Armar.


Mange norrøne navn ble laget ved såkalt leddvariasjon, det vil si at man tok ledd fra navn som var i bruk, og satte dem sammen på en ny måte. Denne navnelagingen ble gjerne brukt ved oppkalling, for eksempel kunne en mann som het Torstein, kalle barna sine Torgunn, Torfinn og Torgrim. Lilly og Sol kan også ha andre forklaringer. Noen få Symre og Symra fins blant de litt eldre jenter, kanskje det også er noe som kommer. Toppnavnet Linnea er inspirert av den svenske planteforskeren Linné.


Her finner du en alfabetisk liste med mange kule og fine hundenavn til hann-hunden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg