fredag 28. juli 2017

Gode pannekaker

Pannekaker er gode med alle typer syltetøy! Smør på syltetøyet og rull pannekakene sammen. EVENTYRET OM PANNEKAKEN. Det var engang en kone som hadde syv sultne unger, og dem stekte hun pannekaker til. Det var råmelks-kake, den lå i pannen og este seg så tykk og go og ungene sto omkring, og gamlefar satt og så på.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.

Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert.


Jeg har i årevis jaktet på den beste pannekakeoppskriften, og dette er etter min mening verdens beste. De smaker akkurat som pannekakene man får i Frankrike. Ikke for harde, ikke for myke, ikke for søte, bare kjempegode. Vidunderlig gode pannekaker som blir ganske søte. Server dem med en soppsalat.


Palacinke, pannekaker fra Balkan.

Nyt nystekte pannekaker. Rett fra panna, med smør, med rørte bær, iskrem, syltetøy, sukker, sirup, med nøttesmør, banan, med diverse pålegg, dagen etter i lunchboksen. Alt kler den smukke.


Og de er like gode varme som kalde. På denne siden får du både oppskrifter, informasjon og tips om pannekaker. Kanskje du prøver en ny type pannekake eller fortsetter med de klassisk gode pannekakene.


Proteinrike lapper med cottage cheese, banan og blåbær er en enkel og kjapp frokost eller et deilig mellommåltid. Lapper, eller sveler, er små tykke pannekaker. Cottage cheese gjør disse små pannekakene ekstra gode. Gode pannekaker – på sunt vis.


Alle disse oppskriftene er sunnere utgaver av de klassiske pannekakene. Glutenfrie pannekaker der hvitt mel er byttet ut med for eksempel havregryn eller bokhvete. Og protein- pannekaker med mandelmel og hytteost. Ida Gran-Jansen elsker pannekaker , og aller helst vil hun spise det til frokost hver dag. Da er det en fordel at det finnes en litt sunnere variant - som disse bananpannekakene.


Med rimelige ingredienser og kort tilberedningstid er det også perfekt frokostmat for studenter. Jo modnere bananene du bruker er, jo søtere er de, og jo bedre blir pannekakene. Oppskriften viser Ida i programmet.


Søte, grove, salte eller barnevennlige.

Vi gir deg oppskriftene steg for steg. Her finner du spennende oppskrifter, med gode smaker. Luftige, amerikanske pannekaker. Se oppskriften her. Slik lager du pannekaker.


Den norske middagsvarianten er velkjent og velbrukt, men har du prøvd å variere oppskriften når du skal lage pannekaker ? Med bakepulver i røren og lønnesirup som tilbehør får du en solid smak av Breakfast in America. Amerikanernes berømte frokostpannekaker skal gjerne være små og tykke. Det norske bidraget på tallerkenen kan være sesongens friske bær. Tar du deg bryet, eller.


Vi spiser pannekaker til frokost, til middag, til dessert og til kvelds. Vi har fått skikkelig pannekakedilla. Ja, selvfølgelig ikke til alle måltider hver dag, men vi har så dilla at det hører til sjeldenhetene at det ikke stekes en pannekake i løpet av en dag hjemme hos oss. Elsker du også pannekaker ? Da har du havnet på riktig sted.


For å få pannekakene mine luftige har jeg noen triks: En teskje bakepulver, en god dash eggehvite som er pisket for seg – og Farris. Denne kombinasjonen gjør at de ikke blir flate men småtykke og gode , sier Trysnes. Smaker du på Farris kjenner du at vannet er ganske salt. Dette naturlige saltet skal også gi pannekaken en ekstra piff.


Her kommer en oppskrift på klassiske vanlige glutenfrie pannekaker. Jeg elsker disse pannekakene! Jeg liker pannekakene best når de er slik, men det er bare å fikse på melmengden dersom du heller foretrekker den skikkelig tykke pannekakevarianten. Eg har fått en del tilbakemeldinger fra venner, bekjente og lesere at det er så innimari vanskelig å lage perfekte havrepannekaker (eller proteinpannekaker om du vil – eg velger å kalle det proteinrike havrepannekaker.


Havrelapper er også eit godt brukt ord)! Det er tross alt slik vi har vært vant til å nyte dem fra barndommen av. Men selv om usunt kanskje er det første du tenker på når man snakker om pannekaker , trenger det slett ikke være sant. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen.


Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over hele bunnen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg