tirsdag 11. juli 2017

Rare norske navn

De oppfatter navnene som rare på en eller annen måte, men navn som er rare for noen er kanskje til og med helt naturlige for andre, sier navneforsker ved Universitetet i Bergen Ivar Utne. Ofte kan grunnen til at de høres rare ut være at de stammer fra andre språk, slik som tyske Silke, arabiske Musa og finske Kukka. De fleste av dem forekommer under ganger i tellingen, men det er også tatt med noen mer vanlige navn.


Man kan kalle barna sine mye rart, og det er navnene nedenfor et godt eksempel på. Det rareste navnet vi har i Norge er vel Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha. Den perfekte mor, påan igjen skrev: Takk for innspill, kan være nyttig å huske på.

Nå er disse ungdommene så store at det neppe blir noe problem, men det er absolutt en faktor å tenke på om mindre barn skulle ønske seg. Går an å kjøpe løs ledning som holder på de, skulle en fal. Gamle, rare navn Navnene som er i ferd med å forsvinne Thorn, Rosine, Perline eller Ebrikka? Gir du barnet et navn fra fordums tider, blir det garantert alene om det.


Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Alle navnene i listen har ikke nødvendigvis historisk brukt i Norge, da fornavn brukt av innvandrere også er med i liste.


Jeg så en liste over autentiske navn en gang, men jeg vet jo ikke om disse fremdeles er blant oss. I norsk navneleksikon kan man bla.

Bare fascistene støtter homofili, slik de fordømte sosialistene er! Inneholder eller linker til ærekrenkende, rasistisk, truende, obskønt, pornografisk eller annet materiale som er i strid med norsk lov. Krenking av privatlivets fred.


Nåværende organisering av stedsnavntjenesten er en forsøksordning som trådte i kraft 1. Stedsnavntjenesten for norske navn skal i prøveperioden bestå av tre rådgivere og fire konsulenter. Konsulentene er samordnet i et eget fagrå på linje med de andre fagrådene i Språkrådet. Men nyere forskning har vist at horgr i de aller fleste norske stedsnavnene må ha betydningen nakne berg, fjellknaus e. Navn med -rike, -lan -mark, -bu, -by og -bø Under omtalen av navnene Ullen tidligere er der påpekt at disse sentrale kultstedene må ha vært viktige elementer i framveksten av de eldste organiserte samfunn i Norge. Det er fordi vi har så rare navn selv! Denne karen har en slektning som heter Dan Mark (to fornavn).


Og så er det visst en på vestlandet (Elnesvågen) som heter Blake til fornavn, født på åttitallet, kanskje under en Dynastiet-episode? Og en same som på sekstit. Norske blomster etter farge. Bestem art etter farge Bilder Blomstringstid Biotoper Fylkesblomster Kjøttetende planter Latinske navn Matplanter Mobil versjon.


Foruten navn på gårdsbruk finner vi navn på villaer, fritidseiendommer, parseller, offentlige og private institusjoner osv. Matrikkelutkastet er et sentralt hjelpemiddel for Statens navnekonsulenttjeneste i arbeidet med normering av stedsnavn, og siden det også inneholder grunneierens navn kan det være til nytte for personnavnforskere. Alle katter fortjener å ha et navn.


Foto: Freedigitalphotos. Katteportal Kattenavn.

Spiralis er en hun-Birma, navnet fikk hun etter den fornøjde krøllen på halen, men hun går ofte for frk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg