torsdag 27. juli 2017

Refleksjonsnotat fra praksis

Momenter som er viktige å ta med når dere skriver refleksjonsnotat. Konsentrer deg om dine reaksjoner, handlinger, holdninger og følelser. Beskriv helst en situasjon der du har vært deltager.


I løpet av praksisperioden blir det anbefalt at den enkelte student presentere sitt skriftlige refleksjonsnotat for resten av veiledningsgruppa. Målsetting: Bevisstgjøring, tydeliggjøring og ny forståelse. Jeg har vært på forelesninger om refleksjonsnotat , lest i boka av Bie og lest. Ta opp en case fra praksis , si hva du opplevde, hva som skjedde,. Med bakgrunn i siste praksisperiode skal du i dette dokumentet beskrive og analysere egen rolle ut fra erfaringer du har gjort.


De to ønsker å fortelle hvordan de har opplevd møtet med praksis. I forbindelse med praksis i psykiatrisk sykepleie, leverer bachelorstudentene ved Høgskolen i Bodø et skriftlig refleksjonsnotat. Studenten beskriver en situasjon i praksis som har berørt henne eller ham. Vi har brukt anonymiserte studiekrav fra denne praksis. Disse har vi latt studentene selv analysere.


Jeg er operert ganske mange steder, og har mistet følelsen rundt arret på flere av stedene. Nervene i huden som er skadet. Jeg ville ha tatt opp dette med fastlegen, og så evt fått re-henvisning til den som opererte deg. Synes også du skal vurdere å gå til en anne. Deretter underbygger du dette med litteratur, og sier hva du gjorde riktig og hva du eventuelt kunne gjort annerledes.


Har en fin mal på refleksjonsskriving, skal se om jeg kan lete den opp. Jeg er i praksis nå, og vi skal skrive ukentlig refleksjonsnotat. Jeg har ideer på hva jeg skal skrive om, men klarer ikke og få det ned på papiret, har ikke vært igjennom dette på skolen, så vet ikke hvordan det settes opp.


Som ledd i psykiatripraksisen i modul skal du skrive et refleksjonsnotat om noe du har opplevd eller observert i praksisperioden. I praksisperioden er det mange inntrykk. Formålet med notatet er å få anledning til å tenke litt i dybden rundt en situasjon som har gjort inntrykk på deg. I undervisningen diskuterer vi hverandres notater.


Det er et viktig mål for studiet at dere som er. Jeg skal skrive et refleksjonsnotat , jeg har praksis på sykehjem. Hvordan opplevde jeg situasjonen?


Det var av barna fra den avdelingen som vi hadde praksis på, men så var det også en annen avdeling som var ute sammen med oss, de fikk også være med. Barna var ivrige med når vi installerte stasjonene. De gravde ned dekket og kassen. Dette var tungt arbeid og de voksne ble gode og varme.


Refleksjonsnotat fra praksis. Retningslinjer for refleksjonsnotat frste studieenhet I lpet av praksisperioden skal studenten skrive et individuelt refleksjonsnotat. Levere refleksjonsnotat 2. Mål med praksis Praksistida skal bidra til at studenten blir utfordra til refleksjon (både fagleg og etisk) og til auka forståing for samanhengen mellom forsking, teori og praktisk arbeid. Undervisninga og oppgåvene har våre varierte, engasjerande og i tråd med pensum. Det er liten tvil om at faglærarane brenn for yrket sitt, og at dei vil det besta for oss studentar.


Me har fått sjå at lærarane har sett teori ut i praksis. Eit godt eksempel på dette er IKT. I kunnskapsløftet er det komt inn eit punkt om dei dugleikane.


Når det kommer nyansatte læres de gjerne opp av erfarne sykepleiere som gjør det på sin måte. Dette innebærer at det kan være stor variasjon i praksis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg