onsdag 19. juli 2017

Nyfødte kattunger

Dessverre er det ikke annet å gjøre med slike helt nyfødte som ikke klarer å komme skikkelig i gang. Men sørg for å gi de små livene en verdig behandling, og ikke la de lide unødig. Heldigvis er de aller fleste kattunger sunne og friske, og klarer seg selv veldig godt – om kattemamma er der for dem.


Har aldri hatt nyfødte kattunger tidligere, og på torsdag fikk pusen vår fire skjønne små. Hun er en flink og oppofrende mor som stort sett setter ungene først.

Hun har derimot begynt å komme ut av kassen for å hente meg, som om hun trenger hjelp. Da har ungene sloss om pattene, og mor virker lit. Pus var visst lengre på vei enn jeg trodde, for nå har hun fått kattunger. Men problemet er at hun har forlatt av dem og bare tar vare på den ene.


Men når jeg prøver å legge dem bort til mor og de. Har peiling, og har hatt kattunger før. Veit at kattemor egentlig sleiker vekk alt, men veit også at det hender at dyremødre ikke gjør hele jobben sin like godt.


Derfor er det absolutt en mulighet for at hun har svikta litt med vaskinga av og til.

Men siden jeg ikke veit hvordan avføringen til helt nyfødte kattunger ser ut, spurte jeg. Det er ikke noe du burde gjøre med mindre det er den eneste muligheten for å berge en liten pus sitt liv. HELT SMÅ KATTUNGER. Skulle du plutselig stå med helt nyfødte kattunger , funnet ute eller av andre grunner være morløse skal disse små naturligvis ha en spesiell kost. Her kan du gi vann med litt sukker i, eller fløte iblandet vann, også litt torskerogn kan røres til en suppe.


Er lenge siden vi hadde nyfødte kattunger , men tror de åpnet omtrent som du skriver. De er søte når de begynner å åpne - først åpner de seg innerst mot nesa - så mer og mer de neste dagene. I begynnelsen ser de nesten litt lei seg ut - de små nurkene. Så gøy med kattebeibiser Fairy - gratulerer.


Nyfødte kattunger får også antistoffer fra morsmelken. De første vaksinasjonene tas vanligvis når katten er seks uker gammel, og han må kanskje ta flere senere. Det er lurt å spørre veterinæren om når kattungen bør starte vaksinasjonene. Når det er sagt, er det svært viktig at de holdes varme, velfødde, velstelte og vekk fra farer som høye steder eller uvennlige dyr. Stell av kattunger.


Immunsystemet til nyfødte kattunger er ikke helt utviklet enda, så sørg for at du vasker hendene godt før du tar på dem. Unngå at de kommer i direkte kontakt med andre dyr i hjemmet ditt. Akkurat som menneskebabyer, er kattunger.

Gratulerer med nyfødte kattunger #128578; Jeg håper det går bra med Dixie og kattungene. Jeg skjønner deg godt at du synes det er kjekt å oppleve, for du ser nytt liv komme til verden og blir født. Synd det ble keisersnitt, men det viktigste er at det går bra med kattemammaen og kattungene. Herlige bilder og videoer.


Hva er normal fødselsvekt på en nyfødt kattunge? Alle kattunger må behandles mot tarmparasitter (spesielt spolorm) flere ganger. Unge individer tåler oftest svært dårlig fòr-skifte , og eventuelt skifte i type fòr , må skje ved en gradvis overgang. Hvis katten din er slapp , har dårlig matlyst eller kaster opp , bør du oppsøke dyrlege.


Vi har funnet ca nyfødte kattunger bak huset vårt, men moren har forlatt dem og de kan dø når som helst. De ble født i går eller på Onsdag. Er det noe jeg kan gjøre for dem?


Ta dem inn og varme dem? Men hva kan jeg mate dem med?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg