fredag 14. juli 2017

Feber etter fødsel

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Slik episoder er som regel kortvarige og gir få eller ingen plager. Dersom feber oppstår i løpet av de første to til ti dagene etter fødsel og vedvarer over to eller flere døgn, brukes betegnelsen barselfeber. Igår var det dager siden fødsel.


Flere som har opplevd dette?

Liker ikke å være syk, ikke nå. Ada Sofie er så lita. Håper det bare er vanlig feber og ikke betennelse i pupper eller sting.


Er LITT bedre idag, men blir jeg ikke frisk snart, så skal jeg oppsøke lege! Dersom det ikke blir bedre etter noen dager, anbefaler jeg å ta kontakt med lege, sier Johansson, og legger til: - Dersom du har høy feber men ingen andre symptomer, bør du kontakte lege med en gang, sier Johansson. Feber etter fødsel.


Dersom du opplever feber rett etter fødsel , er dette helt normalt.

Etter en fødsel har alt i bekkenet blitt påvirket av selve fødselen , samt tyngden fra et svangerskap i ni måneder. Muskulaturen, skjelettet, bindevevet og huden har blitt strukket, og må trekke seg sammen og bli trent opp igjen. Mange kvinner opplever luft i skjeden i etterkant av fødselen.


Lukten er det lite å gjøre me og den er heller ikke tegn på at noe er galt. Men skulle du oppleve å få vondt og feber i tiden etter fødselen , er det viktig å ta kontakt med lege. Opplever du dette etter fødselen tar du kontakt med barselavdelingen på sykehuset der du fødte.


De første dagene etter fødselen vil livmoren trekke seg sammen og du kan oppleve rieliknende smerter. Det finnes flere tegn på at fødselen nærmer seg, men de er ingen fasit på at den er like rundt hjørnet, sier Johannson. Det er dette vi kaller etterrier.


Fødselslege og forfatter av boken Et nytt liv. Alt om graviditet, fødsel og barseltid Thorbjørn Brook Steen forklarer at alle fødende kvinner vil oppleve ulike kroppslige endringer i dagene før fødselen. Blødning etter fødsel. De fleste tilfeller av blødning etter en fødsel er ufarlige, men alvorlige blødninger er en potensielt livstruende komplikasjon til både vaginal forløsning og keisersnitt.


En ukomplisert fødsel kan ofte føre til blodtap over 5ml uten at det truer morens tilstand. Enkelte tisper kan ha blodig utflod opptil uker etter fødsel. Vanlige symptomer på livmorbetennelse er feber , påkjent allmenntilstan nedsatt appetitt, økt drikkelyst, illeluktende utflo mm.

Livmorbetennelse er kritisk og ved mistanke må veterinær kontaktes. Hos småbarn kan raskt stigende feber føre til feberkramper. Tiden etter fødselen blir ikke alltid helt som man har planlagt. Kanskje har du gruet deg til selve fødselen og forventer at alt var ferdig etter den?


Legevakthåndboken - for leger i vakt. Et symptom på en infeksjon etter fødselen er en feber. Medisinsk behandling bør søkes dersom feberen varer mer enn fire timer, og er over 10grader F. Et tegn på en infeksjon etter fødselen er sterke smerter. Denne smerten oppstår vanligvis i mageområdet. Kvinnen kan bli doblet fra smerten.


Etter vaksinasjon med disse vaksinene kan noen barn få rødhet, hevelse og smerter på stikkstedet. Det går vanligvis over etter få dager. Ved feber over grader må lege kontaktes – feberen kan ha annen årsak som trenger behandling.


Ble innlagt dager etter fødsel med høy crp og masse feber. Viste seg å være rester i livmoren. Men ble lagt inn på grunnlag av crp og at det ikke ikke var lenge siden fødsel.


Lå dager med intravanøst antibiotika før det begynte å slippe taket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg