onsdag 19. juli 2017

Obligatoriske kjøretimer

Før du kan starte opplæringen for å ta førerkort må du ha fylt år. Når du er gammel nok må du gjennomføre trafikalt grunnkurs, før du kan øvelseskjøre. Det kan være lurt å starte opplæringen i god ti slik at du skaffer du deg lang kjøreerfaring og blir en tryggere bilist. Lurer også på dette med kjøretimer , alle skolene har pakker med alt fra til timer, som koster mange tusen.


Tenker ikke at jeg trenger noe særlig timer, så lurer på om selve kjøretimene er obligatoriske , og i så fall hvor mange som trengs. Skal etterhvert begynne på kjøreskole, og har siste året øvelseskjørt nesten daglig med foreldrene mine, så jeg har en del erfaring. Derfor tror jeg ikke jeg trenger så mange kjøretimer. Er det et minimum antall kjøretimer du må ha for å kunne oppkjøre?


Våre estimater viser at det i gjennomsnitt koster ca. Av dette utgjør obligatoriske kurs ca. Kostnadene til kjøretimer kan utgjøre så mye som av totalkostnadene – i snitt ca. En kjøretime er normalt på minutter. Nå får du ikke lenger ugyldig fravær for å gjennomføre obligatoriske kjøretimer ! En samlet trafikkskolebransje har siden det ble innført nye regler for fravær i videregående skole, jobbet for å gjøre det enklere å gjennomføre føreropplæring i tråd med læreplanens intensjoner uten at elevene skal bli straffet med ugyldig fravær på skolen.


Obligatoriske kjøretimer skal ikke telle med i fraværsgrensen på videregående. Alle ungdommer nær år kan glede seg: Den nye regjeringen vil gjøre obligatoriske kjøretimer til gyldig fravær. De skal unntas fra fraværsgrensen. Fravær på grunn av helse eller av velferdsgrunner teller ikke med i grensen.


Men det har obligatoriske kjøretimer gjort. Ifølge Aftenbladet er det sikkerhetskurs på vei og sikkerhetskurs på bane, totalt timer, som vil telle som gyldig fravær. Vi vil det samme som deg: Færrest mulig timer. Kortest mulig vei til lappen.


Dette er alt som må inngå i enhver kjøreopplæring for å få førerkort klasse B. Gebyrer til Statens vegvesen kommer i tillegg. I Granavolden-plattformen gjør regjeringen en U-sving og. Nå blir kjøretimer i skoletiden gyldig fravær. Etter øvelseskjøring og kjøretimer på trafikkskolen må du gjennomføre en obligatorisk veiledningstime med kjørelærer. Her skal du og læreren vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 3. Kjøretimer som er obligatoriske for å kunne ta sertifikat skal ikke lenger regnes som ugyldig fravær i den videregående skolen.


Jeg vet at Grunnkurset har en expirationdate. Teorien har også det, men er litt usikker på obligatoriske kjøretimer. Hvis avbestillingsfristen ikke overholdes må eleven betale for timen. Videre innebærer endringene at det også kan gjøres unntak for deler av det obligatoriske sikkerhetskurset på veg.


Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL). Dette er praktiske kjøretimer som i hovedsak forutsetter trafikkopplæring i variert trafikkmiljø, herunder også i skoletiden. Det burde innføres en grense for hvor lenge obligatoriske kjøretimer for bil er gyldige. Det sier kurskoordinator Mary Svartdahl Schjerpen i NAF Trafikktrening.


I dag går aldri kjøretimene ut på dato, noe som betyr at uansett hvor lenge siden det er man gjennomførte kjøreopplæringen, kan man kjøre opp. Hvordan tenker du å lære deg å kjøre bil om du ikke kan øvekjøre privat og heller ikke vil ta kjøretimer ? Det du MÅ ha er de obligatoriske timene som nevnt over her. Det er ingen krav til kjøretimer , men et sted må du få kjøretrening og hvis du ikke kan kjøre med noen du kjenner så blir du nødt til å betale for kjøretimer.


Hvor mange kjøretimer tok du, utenom det obligatoriske (sikkerhetskurs, mørkekjøring osv.) ? Skal begynne på lappen igjen nå etter år, har knappe timer fra før og lurer litt på hvor mange det er vanlig å trenge. Vet jo at det lønner seg å øvelseskjøre mye privat, men i mitt tilfelle blir det. Etter drøftingen i ”klasserommet” et det klar for de obligatoriske kjøretimene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg